Hooggevoelig

9 dingen die je moet weten als je een relatie hebt met iemand die hooggevoelig is

9 dingen die je moet weten ls je een relatie hebt met een hsp

Hooggevoelige mensen (HSP) zijn prachtig! Maar het is niet altijd makkelijk om hooggevoelig te zijn; hooggevoelige mensen verwerken dingen anders en ze reageren heftiger op prikkels. Daarom vind je hieronder wat dingen om in je achterhoofd te houden als je een relatie hebt met iemand die hooggevoelig is.

1 Iemand die hooggevoelig is verwerkt alles veel dieper en intenser
Hooggevoelige mensen voelen alles recht in hun ziel, hierdoor voelen zij zich snel gekwetst. Alles voelt intens voor iemand die hooggevoelig is, dus als je een relatie hebt met die hooggevoelig is, is het goed om hier rekening mee te houden.

2 HSP’s houden niet van ruzie
Aangezien HSP’s emoties zo diep voelen houden ze niet van verhitte discussies of ruzies met mensen. Ze lopen liever weg van confrontaties. Wees geduldig als je dingen uit moet praten met een hooggevoelige partner. Ze moeten eerst hun eigen gedachtes op orde krijgen voordat ze met jou in gesprek kunnen.

3 Een hooggevoelig persoon voelt zich vaak niet begrepen
Vaak hebben HSP’s al hun leven lang te horen gekregen dat ze te gevoelig zijn. Als je een relatie hebt met iemand die hooggevoelig is krijgt geef die persoon dan nooit een slecht gevoel over zijn of haar gevoelige karaktereigenschappen. Dat hebben anderen voor jou namelijk al tientallen keren gedaan. Houd van ze zoals ze zijn.

-> 7 dingen die je moet weten als je een relatie hebt met een hooggevoelige man

4 Een hooggevoelig persoon heeft veel tijd nodig om zich op te laden
Vaak zijn hooggevoelige mensen ook introvert, wat betekent dat ze hun energie uit zichzelf halen. Ze hebben de neiging om grote groepen te vermijden omdat dit vaak te veel voor ze is. HSP’s vinden het fijn om rustige activiteiten te doen zoals wandelen, tekenen, schrijven en schilderen. Ze kunnen snel uitgeput raken wanneer ze overprikkeld raken en wanneer ze alleen zijn kunnen ze zich weer opladen.

5 Een hooggevoelige partner is ook heel gevoelig voor jouw emoties
Een HSP zal direct doorhebben hoe jij je voelt zonder dat je ook nog maar een woord hebt gezegd. Jouw gevoelens zijn voor je hooggevoelige partner een open boek, dus je kunt niets verbergen.

6 In slaap komen kan lastig zijn voor een HSP
De gedachtes van iemand die hooggevoelig is gaan altijd door. Ze kunnen piekeren en malen en vinden het lastig hun overprikkelde geest tot rust te brengen. Omdat ze onrustige nachten kunnen hebben slapen ze soms op gekke tijden gedurende dag om zo toch aan hun rust te komen.

7 Een hooggevoelig persoon kan zich snel overweldigd voelen
Iemand die zo hooggevoelig is spreekt vaak liever af in een rustig cafe dan in een drukke winkelstraat. Ze vinden plekken waar ze zichzelf nog kunnen horen praten fijn, want op deze plekken kunnen ze hun gedachtes ordenen. Als je een relatie hebt met iemand die hooggevoelig is dan kun je je opmaken voor wandelingen door de natuur en zondagen die gevuld zijn met stilte en een boek.

->Hooggevoelig en een relatie? Dan herken je dit vast

8 Ze kunnen er niets aan doen
Zij kunnen er niets aan doen dat hun hersenen anders zijn geprogrammeerd dan anderen (hier is wetenschappelijk bewijs voor). Je kunt iemand die hooggevoelig is dus ook niet veranderen. Houd van hem of haar zoals hij of zij is en probeer hem of haar te begrijpen. Soms kan het lastig zijn om een relatie te hebben met iemand die zo gevoelig is, maar hun vermogen om jou zo diep lief te hebben maakt veel goed.

9 HSP’s zijn enorm loyaal
Een hooggevoelig persoon zoal jou nooit bewust kwetsen, ze zullen je alles geven. Ze zullen je het gevoel geven dat geliefd bent en dat je er mag zijn en dat is iets om te koesteren.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Ook interessant: 8 redenen om blij te zijn dat je hooggevoelig bent

Foto Talesofendearment.com