Geluk

Deze 6 dingen doen succesvolle mensen, zonder uitzondering, allemaal

Deze 6 dingen doen succesvolle mensen allemaal

1 Ze geloven in zichzelf
Ze vinden dat ze bekwaam genoeg zijn om het goed te doen, of ze het zijn is een tweede, maar zij geloven dat ze goed zijn in wat ze doen. Als jij mensen ziet die het qua carrière beter doen dan jij dan ga je er al snel vanuit dat deze mensen beter zijn in hun vak dan jij. Dus als zij beter zijn dan jij, dan ben jij dus slechter dan zij. Wat dus zou betekenen dat jij je minder goed voelt dan zij en je onbewust ook het idee hebt dat je minder verdient dan zij. Maar dit is totale onzin, jij bent net zo goed als zij! Je moet er alleen in geloven en als jij erin gelooft dan weet jij dat jij het net zo hard verdient als zij.

2 Ze hebben lef
Mensen die succesvol zijn qua werk hebben ook angsten en zijn ook wel eens bang, maar zij confronteren de angsten waar de meeste mensen zich juist door laten tegenhouden. Als je iets regelmatig doet dan wordt het een gewoonte. En als je regelmatig dingen doet die je eng vindt raak je daar ook aan gewend. Dus toon lef en confronteer je angst. Het besluit om je niet tegen te laten houden omdat je bang bent zorgt ervoor dat je succesvol zal zijn.

3 Ze zetten door
Mensen die zakelijk succes hebben zijn doorzetters. Ook zij vallen, maar ze staan altijd weer op en proberen het opnieuw. Ze laten zich door tegenslag niet tegenhouden. Het zijn de mensen die geloven in zichzelf en in hun bedrijf of product en het maakt ze niet uit wat andere mensen vinden. Als dingen mislukken dan blijven ze proberen, het zijn echte volhouders. En je weet wat ze zeggen: de aanhouder wint.

4 Ze zijn bereid om een stap extra te zetten
Ze doen dingen die anderen niet bereid zijn om te doen. Ze offeren dingen op die anderen niet willen opofferen, zoals bijvoorbeeld vrije tijd. Maar omdat ze bereid zijn om die extra stappen te zetten zie je het verschil.

5 Ze blijven leren
Mensen die nu succes hebben weten dat die niet automatisch zo zal blijven. Daarom blijven ze vooruit kijken en blijven ze zichzelf ontwikkelen. Ze lezen, ze volgen cursussen, ze kijken youtube filmpjes: ze blijven altijd leren.

6 Ze hebben verantwoordelijkheidsgevoel
Ze vinden dat ze verantwoordelijk voor hun carrière. Gaan ze ’s avonds met vrienden borrelen of doen ze die cursus? Gaan ze tv kijken of leren ze bij door het kijken naar YouTube? Ze weten dat zij verantwoordelijk zijn voor hun keuzes. Maar ook voor het werk wat ze afleveren, voor hun financiën en hun gezondheid.

Natuurlijk heb je niet alles in de hand, maar je kunt er wel voor zorgen dat de omstandigheden zo gunstig mogelijk zijn. Doe een avondstudie als je dingen wilt leren en als je zo gezond mogelijk wilt leven moet je niet roken, sommige dingen zijn simpel. Er zijn geen garanties in het leven, maar je op bepaalde dingen heb je meer invloed dan je denkt.

Foto The-atlantic-pacific.com