Relaties

5 manieren om je partner bij te staan tijdens moeilijke tijden

5 manieren om je partner bij te staan als hij door een lastige tijd gaat

Zelfs de vrolijkste, meest optimistische personen zitten eens in de zoveel tijd wel eens in een dip. Het leven is tenslotte niet altijd even makkelijk. Maar om je partner te zien struggelen door een zware periode, kan erg moeilijk zijn. Je wilt ze helpen om uit het dal te komen, zonder dat zij het gevoel krijgen dat hun problemen niet serieus genoeg zijn.

Misschien zijn ze iemand verloren die heel dichtbij hen stond, of zitten ze in een sleur door hun werk. Of misschien struggelen ze met sombere gevoelens. We voelen ons allemaal wel eens down op een bepaald moment. En juist op die momenten kan het heel erg helpen dat er iemand voor je is. Dat kun je op verschillende manieren laten weten.

1 Maak eten
Het maakt niet uit wat iemand aan het doen is of hoe iemand zich voelt, er moet altijd gegeten worden. Als iemand door een moeilijke tijd gaat en zich emotioneel en gestresst voelt, kan eten er nog wel eens bij inschieten. Of het kan zijn dat diegene helemaal uitgeput is en zich er niet toe kan zetten om te koken. Maak daarom zijn of haar lievelingsgerecht. Het gaat niet om iemand opvrolijken, maar om diegene weer geliefd te voelen.

2 Wees er voor hen als ze willen praten
Als iemand wil praten over hoe moeilijk dingen gaan, kan het soms lastig zijn om niet direct met advies aan te komen. Maar vergeet niet dat diegene op dat moment gewoon iemand nodig heeft die wil luisteren. Op zo’n moment hoef je dus maar één ding te doen: de beste luisteraar zijn die iemand zich kan voorstellen.

3 Overtuig ze om nooit op te geven
Soms heb je gewoon iemand nodig die je vertelt om nooit op te geven. En dat is dan ook precies wat jouw partner wil horen. Zorg ervoor dat je diegene geen druk oplegt, maar je kunt hem of haar wel een klein duwtje in de juiste richting geven. Dat kan net het duwtje zijn wat iemand nodig had.

4 Help om een nieuw plan te maken
Als je weet dat je partner er klaar voor is, kun je hem of haar helpen met het maken van nieuwe plannen. Zorg ervoor dat hun doelen in kleinere stapjes gemaakt kunnen worden, zonder al te veel stress. Het kan ook zijn dat diegene er eindelijk klaar voor staat om professionele hulp te krijgen. Help daar ook bij! Ga bijvoorbeeld samen op zoek naar de juiste hulp.

5 Maak meer tijd
Eén van de simpelste dingen die je voor jouw partner kunt doen, is meer tijd voor hem of haar vrij maken. Ook al wil diegene gewoon met jou op de bank zitten, kan het al een hoop schelen om er gewoon te zijn. Jouw hele leven hoeft niet om die van je partner te draaien, maar als iemand niet lekker in z’n vel zit, is het wel goed om diegene wat extra aandacht te geven.

Elke relatie heeft ups en downs, maar elkaar helpen wanneer de ander door een zware periode gaat, zal ervoor zorgen dat jullie relatie uiteindelijk alleen maar sterker wordt.

Elite Daily