Gezondheid

Review van de nieuwste Fitbit: De Fitbit Versa!

Review van de Fitbit Versa

Daar is ie dan! De review van de Fitbit Versa, jullie hebben er even op moeten wachten, maar de Versa was eerder nog niet verkrijgbaar. Dus vandaar dat ik even heb gewacht tot hij in de winkels lag. Super leuk dat ik er nu over kan schrijven want dan kan ik proberen om mijn enthousiasme om te zetten naar woorden. Want ik ben dus echt super enthousiast over de nieuwe Fitbit Versa!

De nieuwste Fitbit heeft zoveel snufjes en leuke extra’s, maar het aller handigst vind ik het feit dat hij waterdicht is. Je kunt er dus gewoon mee douchen en je kunt hem gebruiken om je baantjes te tracken als je gaat zwemmen. De fanatieke zwemmers die de Versa hebben getest waren er heel tevreden over.

Zwemmen is ideaal met de Versa

Natuurlijk zitten alle standaard fijne technologieën van Fitbit op de Versa. Zo is het een enorm accurate hartslagmeter, stappenteller en meet hij je calorieverbruik. Echt fijn want je krijgt dankzij de Versa een goed beeld van je gezondheid, aangezien je hartslag in rust een hele goede graadmeter voor je gezondheid is. Zo meet de Versa je Cardio fitheid en kun je jouw fitness level vergelijken met dit van bijvoorbeeld een atlete. Mijn cardio level zit tussen de 43 en 47. Dit was hoger, maar omdat ik iets ben aangekomen en wat minder hardloop zie je direct dat mijn niveau terugloopt. Goede stok achter de deur om mijn hardloopschoenen vaker uit de kast te halen!

Ook kan ik dankzij de sleeptracker goed bijhouden hoe mijn slaapritme is, waar ik vroeger nog wel eens dacht dat dat ik hele nachten wakker lag, zie ik nu toch echt dat ik wel degelijk heb geslapen.

Oké dit waren even de kort de ‘basics’, als ik alles moet uitleggen en vertellen over de Versa dan ben je over een uur nog aan het lezen :). Dus ik ga nog even verder in op het sportieve aspect van de Versa en de nieuwste technologische snufjes.

Ik vind het heel fijn dat je de Versa voor de meest uiteenlopende sporten kunt gebruiken, hieronder vind je een opsomming van de sporten die de Versa allemaal trackt: Wandelen, hardlopen, fitness, zwemmen, golfen, bootcamp, fietsen, interval training, krachttraining, tennis, pilates, yoga, crosstrainer, kickboxen en material arts. En no worries als je vergeet om je Versa in te stellen, hij trackt je work-out ook automatisch.

Nieuw bij de Versa is de is de work-out coach. Lekker trainen en je horloge vertelt je wat je moet doen, super! Standaard komen er 3 trainingen bij de Versa, maar je kunt deze tegen betaling eenvoudig uitbreiden. Wat ik ook top vind is de muziek optie. Je kunt muziek op je Versa zetten of je kunt gebruiken maken Deezer muziek streaming. De headset die je kunt aanschaffen bij je Fitbit Versa is ideaal voor het beluisteren van muziek terwijl je aan het sporten bent. Bij de oortjes zitten verschillende maten, zodat je de oordopjes zo kunt maken dat ze comfortabel in je oor zitten en dat ze ook daadwerkelijk blijven zitten. Sporten en muziek luisteren, love it!

De Fitbit Flyer headset (mooi en functioneel!)

Ik wil ook nog even vertellen dat de Versa een echte smartwatch is. Zo kun je op je horloge checken wat voor weer het is, zie je wie je belt en je krijgt smsjes op je telefoon binnen. Maar er zit ook een gepersonaliseerde relax functie op (kijkt naar je hartslag) die je helpt te ontspannen, uiteraard zit er een wakker en stopwatch op en je kunt er allerlei apps opzetten die jij handig vindt, van Strava, runkeeper, my fitness pall tot het nieuws van de Times.

Wat ik persoonlijk ook heel leuk vind zijn de verschillende grappige dingetjes die je erop kunt zetten. Zo heb ik een tijdje een kat op mijn Versa scherm gehad die ik eten moest geven. Ik verdiende zijn eten door stappen te zetten, dus als ik niet voldoende stappen zette ging mijn kat dood omdat ik hem geen eten kon geven. Uit onderzoek blijkt dat mensen die deze kat op hun Fitbit hadden geïnstalleerd 50% (!) meer bewogen.
Mijn Fitbit kat :)

Of de braintraining: Think Fast. Als je niet goed slaapt is het moeilijk om te switchen tussen 2 contexten. Je kunt door dit spelletje op je Versa zien hoe goed je in staat bent switchen. Hierdoor kun je dus ook duidelijk zien dat hoe beter je slaapt, des te scherper je bent. Maar deze app laat ook duidelijk zien dat als je te veel slaapt je juist weer minder scherp bent. Allemaal super leuke dingetjes en weetjes!

En wat ik net al schreef, ik kan nog wel even doorgaan over deze Versa want er zitten zoveel mogelijkheden en gadgets op. Te veel om allemaal over te schrijven. Maar wil je beter op je gezondheid letten en heb je hier een steuntje bij in de rug nodig of ben je al goed bezig en vind je het leuk om bij te houden hoe je gezondheid vooruit gaat? Kijk dan eens naar de Fitbit Versa, want deze gadget is echt heel tof!