Geluk

4 manieren waarop te aardig zijn slecht voor je is

8 belangrijke levenslessen die je voor je 30ste hebt geleerd

Aardig zijn heeft vaak alleen maar voordelen. Een combinatie van aardig en assertief zijn is ideaal. Maar wat gebeurt er als je wel heel erg aardig bent, maar je het assertieve gedeelte wat minder goed onder de knie hebt? Dan word je snel onder de voet gelopen door anderen en ben jij vaak de gebeten hond. Onderstaand zie je 4 voorbeelden waarop te aardig zijn niet goed voor je is:

1 Mensen zullen ‘te makkelijk’ met je omgaan en je niet goed genoeg behandelen
Als je altijd aardig en vriendelijk bent en nooit eens tegengas biedt dan krijgen mensen de indruk dat jij alles wel prima vindt. Terwijl dit van binnen helemaal niet zo hoeft te zijn, je komt alleen niet voor jezelf op en je zegt het niet als je iets niet prettig vindt.

Zelfs enorm vriendelijke mensen komen op deze manier in de verleiding om jouw hun eigen wil op te dringen en misbruik van je goedheid te maken. Jij bent toch altijd aardig en komt niet voor jezelf op dus zullen mensen dit normaal gaan vinden en op een te makkelijke manier met jou omgaan.

2 Je vergeet jezelf
Aardig zijn voor anderen is goed, als je maar niet vergeet om ook aardig te zijn voor jezelf. Wanneer je te aardig bent voor andere mensen en jij jezelf vergeet en je hierdoor ongelukkig gaat voelen dan vergeet je dus om aardig te zijn voor jezelf.

3 Je trekt de verkeerde mensen aan
Als aardige mensen al over je heen lopen dan kun je wel nagaan wat er gebeurt met mensen met slechte bedoelingen. Wanneer jij je grenzen niet aangeeft dan zul je afhankelijke, emotioneel instabiele mensen, controlerende of veeleisende mensen aantrekken waartegen het moeilijk weerstand bieden is. Deze mensen kunnen je emotioneel helemaal leegzuigen.

4 Mensen geloven je niet altijd
Omdat je zo aardig bent en je mensen niet tegen je in het harnas wilt jagen vind je het misschien moeilijk om te zeggen wat je denkt. Maar iedereen begrijpt dat jij het niet altijd maar met iedereen eens kunt zijn en als dit wel zo is dan gaan mensen je snel  wantrouwen. Je mag het best zeggen als je bijvoorbeeld liever naar een romantische komedie gaat dan naar een horrorfilm. Of wanneer je in je pauze liever een rondje gaat wandelen dan dat je naar de kantine gaat, jij mag gewoon doen wat jij wilt!