Geluk Gezondheid

Een goedkope en effectieve manier om de symptomen van depressie en onrust te bestrijden

Een goedkope en simpele manier om symptomen van depressie te bestrijden

Als je al langer last hebt van depressie, onrust en angsten dan zit je soms met je handen in het haar. Want op een gegeven moment weet je gewoon niet meer wat je moet doen om je weer wat beter te voelen. Maar wie weet heb je wat aan de resultaten van dit onderzoek.

Meditatie werkt goed tegen de symptomen van depressie en hetzelfde geldt  voor sporten/bewegen. Maar volgens een nieuw onderzoek gedaan door de Rutgers University werken deze twee gecombineerd nog beter.

Voor een onderzoek wat is gepubliceerd in het Translational Psychiatry, wilden onderzoekers weten hoe meditatie en sporten de symptomen van depressie beïnvloeden. 22 deelnemers met klinische depressie en 30 mentaal gezonde deelnemers moesten 2 keer per week voor een periode van 8 weken eerst 30 minuten mediteren en vervolgens moesten ze 30 minuten sporten. Aan het einde van dit onderzoek rapporteerden de deelnemers 40% minder depressieve symptomen, negatieve gedachtes en maakten ze zich minder zorgen.

Het goede nieuws is dat deze methode door iedereen en op elk moment kosteloos kan worden beoefend. “We weten dat deze therapieën een leven lang kunnen worden toegepast en dat ze de mentale en cognitieve gezondheid verbeteren”, aldus Brandon Alderman, assistent professor aan de Rutgers University.

Weet je niet goed hoe je moet mediteren? Lees dit artikel: Mediteren, hoe moet dat?