Relaties Single

8 dingen die je kunnen helpen bij het vinden van de liefde

Waarom jij echt de tijd zou moeten nemen om te ontspannen

Liefhebben, vaak wordt er gezegd dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van iemand anders kunt houden. Maar wat betekent dit dan? Het klinkt altijd als een vaag begrip “van jezelf houden”. Onderstaand zie je 8 dingen die je als leidraad kunt gebruiken. Dingen die goed zijn om te weten en te accepteren als je het moeilijk vindt om liefde te vinden en vast te houden.

1 Onthoud dat jij prioriteit nummer 1 bent
Het is niet aan iemand anders om ons goed over onszelf te laten voelen. Dit moeten we zelf doen. Het is aan jezelf om jezelf te accepteren zoals je bent. Zorg dat jij goed voor jezelf zorgt door jezelf niet weg te cijferen (iets wat wij vrouwen zo snel doen). Maak jezelf prioriteit zorg dat je niet altijd op de tweede plek komt.

2 Laat het idee los dat je perfect moet zijn
Wanneer jij jezelf niet goed genoeg voelt, niet speciaal genoeg, niet grappig genoeg, niet mooi genoeg en ga zo nog maar even door, dan ga je waarschijnlijk je best te doen om te voldoen aan het ideaalbeeld wat je van jezelf hebt. Maar je hoeft niet perfect te zijn. Perfectie is saai! Niemand is perfect en de mensen die in de buurt komen… daar is vaak niet veel aan. Wat jij ziet als minpunten kan iemand anders juist aantrekkelijk vinden. Die leuke man kan jouw verlegenheid juist als charmant ervaren, laat het streven naar perfectie los en accepteer jezelf. Zelfacceptatie of zelfvertrouwen is aantrekkelijk!

3 Je bent wat je doet
Wanneer we anderen kritisch beoordelen dan bekritiseren we onbewust vaak onszelf. Wanneer we anderen niet respecteren dan respecteren we onszelf niet. Hoe vaker we dit doen, hoe automatischer het gaat. Door zelfbewustzijn en liefde voor jezelf kun je beginnen met veranderen en anderen (en jezelf) met een open liefdevolle blik benaderen zonder ze te snel te bekritiseren. Want iedereen is anders en acceptatie is stukken mooier dan kritiek.

4 Het is nooit te laat
Wanneer jezelf begint te groeien als persoon zal de liefde je meestal vanzelf wel vinden. Het maakt niet uit hoe oud je bent, mensen worden verliefd op alle leeftijden. Maak je niet te druk als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt waarop je vroeger dacht dat je gesetteld zou zijn, het komt echt goed. Geef de moed niet op.

5 Ga je angsten aan
Het probleem wat je angsten, woede of verdriet veroorzaakt zal niet vanzelf weggaan. Je kunt het proberen weg te stoppen maar vaak lost dit op de lange termijn niets op. Door je angsten onder ogen te zien en er niet voor weg te lopen wordt je stapje voor stapje een stukje sterker. Je hoeft niet binnen een dag te veranderen, maar ga er voor! Je leeft nu, het is zonde om je leven te regeren door angst.

6 Jij bent niet verantwoordelijk voor anderen
Laat het idee los dat jij jezelf en anderen kunt veranderen en dat je problemen van anderen kunt oplossen. Jij bent niet verantwoordelijk voor de gevoelens en keuzes van anderen. Je kunt niet alles controleren, probeer het los te laten en probeer je op jezelf te focussen.

7 Zorg voor voldoende rust en ruimte in je leven
Laat dingen soms gewoon zijn zoals ze zijn. Neem tijd om op adem te komen. Tijd om te helen en om tot rust te komen is voor iedereen belangrijk. Ren niet altijd maar door maar neem de tijd om dingen te laten bezinken en om over dingen na te denken.

8 Je hebt niet alles in de hand
Vliegangst, komt het je bekend voor? De angst om te vliegen, al weken voordat je gaat en eenmaal aan boord ben je zo gespannen en ben je alleen maar bezig met de vlucht. Maar dit kan ook van toepassing zijn op je leven. Dat je zo op dingen bent gefocust dat je vergeet te genieten van je reis. Dat alle mooie dingen die op je weg komen je niet opvallen. Probeer daarom in het nu te leven, je kunt niet alles sturen. Dingen lopen zoals ze lopen en probeer ondertussen te genieten van jouw reis.

MindBodyGreen