Bewegen Gezond gewicht Gezondheid

9  simpele regels die je dagelijks kunt volgen om fit en gezond te blijven

De tip voor deze zomer!

1 Fit blijven is makkelijker dan we denken
Het kost je minder tijd en geld om gezond te blijven dan om weer gezond te worden. Start elke dag met een gezond ontbijt, eet gedurende de dag eiwitten, gezonde vetten, veel groente en fruit en langzame koolhydraten of volg een koolhydraatarm dieet.

2 Focus op gezond zijn
Je gezondheid is enorm belangrijk en moet je niet onderschatten. Focus je daarom op een gezonde levensstijl. En niet morgen, nee nu!

3 Beweging is goed voor bijna alles
Door te bewegen kun je beter omgaan met stress, voel jij je beter, heb je een beter immuunsysteem, is je hart gezonder etc. Alles wordt beter en je hoeft er echt geen uren aan te besteden. Zorg ervoor dat je dagelijks minimaal 30 minuten beweegt en je lichaam en geest zijn je dankbaar.

4 Je kunt een slecht voedingspatroon niet teniet doen met beweging
Je kunt niet gewoon maar eten wat je wilt en daarnaast keihard sporten. Het werkt niet en het is niet gezond. Je moet voor je lichaam zorgen.

5 Luister niet naar negatieve mensen
Sta achter jezelf. Wil jij afvallen en sla je de taartjes op je werk af, dat mag! Wil jij een keer geen wijntje, maar een spa rood? Dat mag! Luister niet naar mensen die je van jouw gezonde pad willen houden. Vaak zijn ze vooral jaloers op het feit dat jij wel zo sterk bent en zij niet.

6 Ga de uitdaging aan
Iedereen komt in zijn leven uitdagingen tegen. Het leven komt met pieken en dalen, maar ga de uitdaging aan. Leer en groei van je uitdagingen en zie ze als een kans om nog sterker te worden.

7 Vind jouw waarom
Waarom wil jij gezonder leven? Heb je last van je rug? Van je buik? Heb je overgewicht? Ben je snel buitenadem? Waarom wil jij je leven veranderen en gezonder leven?

8 Elke stap is er eentje
De kleinste dingen kunnen een verschil maken. Zelf koken in plaats van bestellen, de trap nemen in plaats van de lift, naar je werk fietsen in plaats van de tram te pakken. Alle kleine stapjes samen zorgen voor één grote verandering.

9 Jij bent het waard
Jij bent het waard om goed voor gezorgd te worden. Doe het daarom ook! Stop je lichaam niet vol met junkfood en suiker, nee zorg ervoor. Want je gezond en goed in je vel voelen is onbetaalbaar.

Mindbodygreen.com