Hooggevoelig

8 redenen om blij te zijn dat je hooggevoelig bent!

8 redenen om blij te zijn dat je hooggevoelig bent

Tranen van geluk, ontroering of verdriet. De kans is groot dat jij als hooggevoelige veel emoties kent en dat de tranen regelmatig over je wangen rollen. En in een maatschappij waarbij het tonen van je emoties toch nog niet helemaal is geaccepteerd, kan dit eerder als minpunt dan als pluspunt voelen. Maar dit klopt niet! Want hooggevoelig zijn is iets om te vieren! Dus als jij je wel eens onzeker of ongemakkelijk voelt over je hooggevoeligheid dan vind je hieronder 8 redenen die je laten zien dat hooggevoelig zijn juist prachtig is:

1 Je bent empathisch
Hooggevoelige mensen zijn enorm empathisch. Hierdoor reageer je sterk op andere mensen en weet je precies wanneer iemand je nodig heeft. Je staat klaar voor je vrienden (en andere mensen) en kunt je goed inleven. Kinkt toch als iemand die je graag in je leven hebt? Precies!

2 Je hebt over het algemeen geen conflicten met mensen
Conflictsituaties vind je lastig omdat je bang bent om te worden bekritiseerd als jij je uitspreekt. Gevoelige mensen zitten vaak in dubio: spreken ze zich uit voor hetgeen zij denken dat goed voelt of houden ze zichzelf in omdat ze geen ruzie willen? Voor beide opties is natuurlijk wat te zeggen, maar in deze tijd waarbij iedereen altijd maar het hart op de tong heeft is het helemaal niet zo erg om dingen soms maar even te laten gaan.

3 Je bent opmerkzaam
Niemand merkt zo snel de verandering van sfeer op in een ruimte als een hooggevoelig persoon. Omdat je intuïtief zo sterk bent merk je veel meer dan anderen dingen op in een ruimte. Dit betekent dat jij het opmerkt als iemand zich niet fijn voelt of overstuur is. En het is fijn om te weten dat er mensen bestaan die dit soort dingen niet alleen opmerken, maar die de ander ook direct een helpende hand toereiken!

-> Ben ik een hooggevoelig persoon?

4 Het helpt je op je werk
Hooggevoelige mensen zijn geweldige teamspelers. Daarnaast zijn het ook goede leiders (denk aan leraren, therapeuten, coaches of managers) omdat je oprecht geeft om het succes en welzijn van anderen.

5 Je zoekt naar projecten die betekenis voor je hebben
Gevoelige mensen zoeken naar betekenis in het leven. Het doet er niet of het een nieuw project op je werk is of dat je de wereld rondreist, je voelt je gewoon aangetrokken tot dingen die je stimuleren.

6 Je hebt oog voor details
Onderstreep dit op je cv. Hooggevoelige mensen zijn de eerste die subtiele veranderingen opmerken. Heeft je collega een nieuwe bril, is je moeder naar de kapper geweest of heeft je klant een nieuwe koffiemachine? Jij merkt het op.

7 Je bent emotioneel in je relaties
Je voelt dingen sterk, dus ook de liefde voel je sterk. Jouw partner voelt aan alles dat je van hem of haar houdt. Hij of zij weet altijd dat jij om hem of haar geeft.

->10 manieren waarop hooggevoelig zijn je leven beter maakt

8 Je hebt goede manieren
Hooggevoelige mensen staan bekend om hun goede manieren. Of het nou gaat om het aanbieden van een stoel in de bus of de deur voor iemand openhouden, hooggevoelige mensen doen dit zonder na te denken.

Als je hooggevoelig bent dan kun je hier niets aan doen. Je kunt het maar beter accepteren, het is de natuur. Maar aan bovenstaande 8 prachtige voorbeelden te zien, kun je vooral heel trots op je hooggevoeligheid zijn. Want ons betreft mag de wereld wat meer hooggevoelige mensen gebruiken!

Ook interessant: 9 dingen die hooggevoelige mensen ongemerkt doen

Foto: Hellofashionblog.com Bron huffingtonpost.com