Relaties

8 dingen om te houden als je net uit een slechte relatie komt

8 dingen om te houden als je net uit een slechte relatie komt

1 Je bent niet dom omdat je ooit voor hem bent gevallen. Je bent niet stom omdat je zo lang bij hem bent gebleven. Je bent niet raar omdat je hem mist, omdat je de verleiding moet weerstaan om hem te appen of omdat  je soms wenst dat jullie nog bij elkaar zijn.

2 Je voelt je eerst slechter voordat jij je beter gaat voelen. Nu voel je je misschien vreselijk zonder hem. Je vraagt je nu zelfs af of je toch geen verkeerde keuze hebt gemaakt door bij hem weg te gaan. Maar je moet volhouden, diep van binnen weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. 

3 Het is niet jouw schuld dat je verliefd bent geworden op iemand die zo slecht voor je was. Maar dat betekent niet dat je helemaal onschuldig bent. Je hebt waarschijnlijk discussies gehad met vrienden of familie die je voor hem waarschuwden. Misschien is jullie band wel bekoeld door deze relatie. Doe daarom vanaf nu je best om de band met de mensen die wel om je geven weer op te bouwen en wees niet bang om je excuses aan te bieden. 

4 Waarschijnlijk kon je deze relatie niet goed afsluiten. Je krijgt niet de antwoorden waar je op zit te wachten. Stop daarom met analyseren van het verleden en accepteer het.

5 Kijk naar de dingen die deze relatie je wel heeft gebracht. Naar de dingen die het je heeft geleerd. Je weet nu waarschijnlijk heel goed waar je grenzen liggen (aangezien je ex non stop over je grenzen ging) en bent in een volgende relatie wel in staat om deze aan te geven.

6 De pijn van deze relatie is niet meteen weg. Je kunt nog een tijdje moeite hebben om mensen te vertrouwen, om je te weer te binden. Je bent nu eenmaal een ander persoon dan toen je deze relatie begon.

7 Je voelt je nu misschien gebroken of kwetsbaar, maar je bent heel erg sterk. Want je was sterk genoeg om weg te gaan en sterk genoeg om voor jezelf te kiezen. Je bent sterk genoeg om te beslissen wat goed is voor jouw mentale gezondheid. 

8 Je kunt het verleden niet veranderen, maar je toekomst wel. Zorg ervoor dat je nooit meer genoegen neemt met het soort pijn van een relatie wat je nu hebt ervaren. Zorg ervoor dat je standaard hoger komt te liggen en houd genoeg van jezelf om jezelf dit nooit meer aan te doen.