Geluk

Prachtige belangrijke levenslessen die je niet mag missen

Prachtige levenslessen

Soms kom je een artikel tegen waarvan je denkt, wauw! Dat had ik bij dit artikel geschreven door Olesya Novikova. Zij heeft haar levenslessen die ze tot zover heeft geleerd opgeschreven en ik kan me er helemaal in vinden! Daarom tref je hieronder een selectie van haar prachtige lessen aan:

1 Iedereen is wel eens bang
Zelfs mooie, talentvolle, slimme en gelukkige mensen zijn wel eens bang. We zijn bang om iets nieuws te starten, om buiten onze comfortzone te stappen, om risico’s te nemen of om iets te doen wat we nooit eerder hebben gedaan. We maken ons druk om onze familie’s, ons werk, ons leven en allerlei andere dingen. Angst zal altijd bestaan. Het maakt niet uit hoeveel ervaring, zelfvertrouwen, erkenning, geld of talent je hebt. Elke keer dat je wat nieuws of anders doet zul je angst voelen en dat is prima. Het betekent dat je leeft. Je moet doorgaan, nieuwe dingen doen en dingen ondernemen. Ga door, ga door de angst heen en probeer je angst niet kwijt te raken.

2 Veranderingen zullen er altijd zijn
Stabiliteit is een illusie. We zijn altijd in beweging. We blijven bewegen – van binnen en buiten en deze processen stoppen nooit. Je kunt jezelf niet afvragen, gaat er wel of niet wat veranderen? Maar je kunt jezelf wel vragen: “Heb ik controle over de veranderingen die plaatsvinden, en in hoever heb ik hier controle over?”

3 “Snel” betekent “langzaam, maar dan zonder onderbrekingen”
Je hoeft dingen niet altijd snel of intens te doen. Doe het gewoon regelmatig, het belangrijkste is dat je het ritme door laat gaan. Neem kleine stapjes per keer, maar neem ze wel constant. En na verloop van tijd zul je zien dat je het best “snel” en consequent hebt gedaan.

4 “Vandaag” is wat je gister deed en dacht. “Morgen” is wat je vandaag denkt en doet
Herhaal deze zin als een mantra voor zolang het nodig is totdat jij je realiseert dat niemand anders verantwoordelijk is voor de problemen die jij tegenkomt.

5 Er zijn geen garanties
Dit is de basisregel van het universum die je altijd moet onthouden als je beslissingen neemt en plannen maakt.

6 Lijden bestaat
Buddha heeft gelijk. Lijden bestaat. Iedereen lijdt. Zowel degenen die niets te verliezen hebben als degenen die alles te verliezen hebben. De mensen die nu niet lijden zullen later pijn voelen. Misschien omdat ze verlaten worden door hun geliefde, omdat ze worden ontslagen of door wat voor reden dan ook. We zullen altijd redenen hebben of vinden om te lijden. Accepteer dat lijden bij het leven hoort.

7 Niet iedereen kan gelukkig zijn
Kan iedereen gelukkig zijn? Natuurlijk! Maar alleen in theorie. Want in de praktijk zijn alleen de personen die zichzelf mentaal hebben getraind om constant kalm, gelukkig, gebalanceerd en welwillend te zijn, zijn gelukkig. Alleen de personen die zich ook gelukkig voelen als de situatie niet zo rooskleurig is voelen zich altijd gelukkig. Er zijn altijd nare situaties, sommigen heftiger dan anderen. Maar wanneer je op elke situatie (kleine en groot) emotioneel reageert dan zul je nooit gelukkig zijn.

8 “Mijn lichaam weet zelf wat het beste voor mij is” is een gevaarlijke valkuil
Het lichaam van iemand met een alcoholprobleem wil drinken, een roker wil roken en onze lichamen hebben bijna altijd trek in chocolade en friet. Hoe kan je lichaam dan weten wat het beste voor je is? Onze hersenen leven doormiddel van automatische reacties die ons niet noodzakelijk de juiste veranderingen laten doormaken; onze lichamen gehoorzamen aan onze gewoontes en impulsen. Luister naar je lichaam, maar geef je niet zomaar over aan je impulsen.

9 We hebben meer overeenkomsten dan verschillen
De waarde van het uniek zijn wordt enorm overgewaardeerd. Al de antwoorden en oplossingen die we hebben bestaan al voor lange tijd. Wanneer jij je focust op jouw unieke zijn dan krijg je niet de kans om je ego weg te duwen en zo de realiteit binnen te krijgen met zijn echte antwoorden.

10 Je zult nooit echt voorbereid zijn op verandering
We zijn nooit echt voorbereid op veranderingen in ons leven. Er zijn altijd een sterk gevoel van “maar..” blijven en ook zal de neiging blijven om de veranderingen op een ander moment te laten plaatsvinden. Maar je kunt blijven wachten tot je een ons weegt als je denkt dat je moet wachten op innerlijke harmonie totdat je een verandering kunt doorvoeren. Je moet gewoon een besluit nemen, want wachten tot alle omstandigheden perfect zijn of tot je 100% zeker bent heeft geen zin.

11 Resultaat is een hoop pogingen om iets te doen
Resultaat is niet een goed gemikt shot en het is ook geen mazzel, het is veel pogingen doen en hard werken om resultaat te bereiken.

12 Wat je in een bepaalde periode juist heeft geholpen, kan je tegenhouden om naar een volgende periode te gaan
Soms is het belangrijk om hetgeen je in het verleden heeft geholpen op te geven om in de toekomst te kunnen groeien.

13 Buiten je comfortzone zijn is een zone vol met ongemak
In deze zone zijn geen bloemen en chocolade, maar toch moet je er naar toe. Want door deze zone kom je ergens en bereik je dingen.

14 Je hebt geen alcohol nodig, punt.

15 “Ja” en “Nee” zijn twee antwoorden die je zo snel mogelijk moet leren
Leer hoe je tegen bepaalde mensen en situaties ja kunt zeggen, leer ja zeggen ondanks onzekerheden, interne dialogen en veranderende omgevingsfactoren. Leer hoe je nee kunt zeggen tegen jezelf: tegen je zwakheden, je angsten en je egoïsme. En leer vervolgens hoe je nee kunt zeggen tegen anderen.

re-self.ru