Geluk

10 redenen die duidelijk maken dat het tijd is om te starten met mediteren

10 redenen dat het tijd is om te starten met mediteren

Meditatie kent veel mentale, fysieke en emotionele voordelen, van makkelijker in slaap vallen tot het verbeteren van je stemming en concentratie. Als jij één van de onderstaande voorbeelden herkent dan kan het tijd zijn om een meditatie routine te starten.

1 Je voelt je altijd vermoeid
Balanceren tussen je werk en je privéleven is voor bijna iedereen enorm vermoeiend en stress is één van de belangrijkste oorzaken van vermoeidheid. Meditatie kan je helpen om je stress te managen en het geeft je een verfrissend en energiek gevoel.

2 Je hebt moeite met het nemen van simpele beslissingen
Wanneer je moeite hebt met het kiezen van welke soort koffie je gaat nemen of wat je ’s ochtends aan moet dan heb je waarschijnlijk meditatie nodig om jezelf even te resetten.

3 Je valt constant ten prooi aan de griep of bent verkouden
Meditatie versterkt je immuunsysteem en het helpt je lichaam om infecties te bestrijden.

4 Je voelt je niet zoals jezelf
Wanneer je niet echt ziek bent, maar je ook niet op je best bent dan kan het betekenen dat je immuunsysteem schreeuwt om hulp. Meditatie geeft je een oppepper die je de hele dag kunt gebruiken.

5 Je voelt je overweldigd door alles wat je nog moet doen
Wanneer je niet meer weet waar je de tijd vandaan moet halen om alles gedaan te krijgen, is het goed om de neiging om nog sneller te gaan de kop in te drukken. Meditatie verbetert je focus, waardoor je overzicht krijgt en je in staat bent om meer gedaan te krijgen met de middelen die je hebt.

7 Je hebt last van stemmingswisselingen
Wanneer je merkt dat je stemming behoorlijk snel verandert dan kun je meditatie gebruiken om jezelf te kalmeren en om je boosheid en frustraties los te laten.

8 Je voelt je depressief
Je kunt de symptomen van een depressie en negatieve gevoelens managen doormiddel van meditatie.

9 Je voelt de zenuwen door je lichaam gieren
Door te mediteren zul je merken dat de zenuwen in je lichaam een stuk rustiger voelen, wat veel prettiger voelt.

10 Je hebt een hoge bloeddruk
Hoewel de experts nog niet precies weten hoe het kan, is wel bewezen dat meditatie je bloeddruk verlaagt.

Kun je wat hulp gebruiken bij je burn-out, hooggevoeligheid of heb je een andere hulpvraag? Plan dan een afspraak in met één van onze coaches. Kijk voor meer info op herhealth.nl/herhealth-e-coaching

Print

Mindbodygreen.com