Geluk

5 regels voor een gelukkig leven van Deepak Chopra

Voel jij je gestrest? Deze simpele gewoonte beschermt je gezondheid

1 Ga voor verbetering, niet voor succes
Deepak Chopra gelooft dat we invloed hebben op de zaadjes die we planten, maar niet op de vruchten die uit dit zaadje komen. In plaats van te streven naar externe waardering, zouden we ons moeten focussen op het goed uitvoeren van wat er ook op ons pad komt. Hij stelt vraagtekens bij de definitie van succes van onze huidige maatschappij. Wat belangrijk is, is jouw eigen perceptie van succes, niet dat van iemand anders.

2 Het leven gaat niet over lange termijn doelen, het gaat over het nu
Tijdens zijn medicijnenstudie woonde Deepak Chopra een les over doelen bij en hij probeerde zijn lange termijn doelen op die manier te plannen – voor 2 dagen. Hij gaf het op en heeft sindsdien geen doel meer gesteld voor de lange termijn. Hij prefereert het leven elke dag te nemen zoals het komt.

3 Fouten zijn één van onze grootste kansen
Deepak Chopra beschrijft zijn beste fout die hij ooit heeft gemaakt: De beste fout die ik ooit heb gemaakt was de dag dat ik met mijn coschappen Endocrinologie ben gestopt. Zijn professor vroeg Deepak Chopra om informatie over een patiënt en de jonge dokter Chopra checkte eerst zijn notities alvorens antwoord te geven. De professor viel hem publiekelijk af voor het feit dat hij zijn informatie niet in zijn hoofd had zitten. Deepak Chopra verloor zijn geduld en dumpte de notities op het hoofd van de professor en liep weg.

In eerste instantie had hij moeite om weer een baan te vinden en vond uiteindelijk een baantje wat $ 6,- per uur betaalde. Nu zegt hij dat het de beste fout was die hij kon maken, omdat dit het begin was van zijn weg die hem zoveel heeft gebracht.

4 Hoe dieper je gaat, hoe hoger je vliegt
Vele van ons worstelen met onze levensvragen. Wat zou de volgende stap in mijn carrière moeten zijn? Is dit de juiste persoon om mijn hele leven mee te spenderen? Volgens Deepak Chopra liggen alle antwoorden in onszelf. Het lastige is om echt te luisteren, om echt stil te zijn en om te luisteren naar onze wijsheid.

5 Je kunt niet winnen als je geen risico’s neemt
Wanneer Deepak Chopra keuzes maakt kiest hij meestal voor het ‘ingecalculeerde risico’, waarbij de beloning groter is. Hij zegt dat hij geboren is voor het avontuur en dat hij alle kansen die hij krijgt aangrijpt. Soms pakken deze kansen goed uit, soms niet. Maar de enige manier om hier achter te komen is door het te proberen.

Kun je wat hulp gebruiken bij je burn-out, hooggevoeligheid of heb je een andere hulpvraag? Plan dan een afspraak in met één van onze coaches. Kijk voor meer info op herhealth.nl/herhealth-e-coaching

Print

Mindbodygreen