Introvert

Introverten zijn het beste in anderen begrijpen en hebben de sterkste intuïtie, blijkt uit onderzoek

Introverten zijn het beste in anderen begrijpen en hebben de sterkste intuïtie, blijkt uit onderzoek

De één is nu eenmaal beter in het aanvoelen van het gevoel of de vibe van iemand anders. Grote kans ook dat zij beter iemand anders kunnen ‘lezen’ en iemand anders daardoor beter begrijpen. Uit een onderzoek van Yale blijkt dit een vrij kleine groep te zijn.

De studie Social Psychology Skill deed een bijzondere ondervinding: introverten zijn namelijk beter in het begrijpen van anderen. Zij hebben waarschijnlijk een serieuzere kijk naar de wereld dan hoe extraverten dat doen.

Experiment
Om achter deze ‘psychologische skills’ te komen, deden de onderzoekers een aantal experimenten. In een zo’n onderzoek legden ze de proefpersonen meer dan 1.000 onderwerpen voor over hoe mensen zich voelen en denken in bepaalde situaties. De vragen waren bijvoorbeeld ‘Werken mensen harder alleen of juist als ze met anderen samenwerken?’ of ‘Voelen mensen zich meer verantwoordelijk voor hun gedrag in groepen of als individuen?’.

Hierna keken de onderzoekers naar de antwoorden en werden deze vergeleken met de juiste antwoorden op de vragen, die allemaal wetenschappelijk onderbouwd werden. Vervolgens werd er gekeken naar degenen die deze vragen juist beantwoorden hadden, om met die groep verder te gaan.

Introverten
Zo kwamen ze erachter dat deze groep mensen vooral gedreven werden door intelligentie en door de wil om dingen aan te pakken. Maar ook kwamen ze erachter dat er nog een andere overeenkomst was met deze mensen. Namelijk: introversie.

De introverte- of de wat eenzamere mensen hadden meer vragen goed beantwoord dan de groep extraverte mensen. De leider van het onderzoek verklaart: “Het kan komen dat de introverten meer tijd besteden aan het observeren van mensen dan degenen die juist druk bezig zijn met de omgang van mensen. Het is hoe dan ook een bijzondere kracht van de introverten.”

Mystical Raven