Geluk

Je hebt lef nodig om weg te lopen

Je hebt lef nodig om weg te lopen

Alles went en vaak raken we zo gewend aan omstandigheden en mensen dat we er alles aan doen om verandering tegen te houden. Wat je kent is namelijk veilig en comfortabel. We laten onszelf geloven dat we deze dingen, relaties en situaties nodig hebben en daarom houden we ze zo stevig vast.

Maar mensen en dingen komen en gaan en we moeten leren dat er momenten komen dat het beter is om weg te lopen. Dit is één van de lastige lessen die we moeten leren, maar soms is het beter (hoe pijnlijk het ook is) om weg te lopen van mensen die je eigenlijk vast wilt houden. Daarom moet je soms de moed verzamelen om toch afscheid te nemen.

Want als vasthouden je pijn doet of wanneer je vast zit in een relatie die je niet langer meer geeft wat je verdient, dan is het tijd om weg te lopen. En daar heb je kracht voor nodig, want het doet pijn. Maar door weg te lopen zul je merken dat er een last van je schouders valt.

Je moet lef hebben om weg te lopen van vriendschappen, om afscheid te nemen als je niet langer meer op dezelfde golflengte zit. Als je uit elkaar groeit dan moet je moedig genoeg zijn om in te zien dat niet alle vriendschappen voor altijd zijn. Door weg te lopen breng je ‘wat ooit was’ niet in diskrediet, je vergeet de herinneringen en goede tijden niet. In plaats daarvan erken dat dingen zijn veranderd en dit niet meer is wat je nu wilt. 

Je moet lef hebben om weg te lopen van het verleden. Want het verleden heeft vele herinneringen die we niet los willen laten. Onze harten zijn verbonden met het verleden, maar onze harten begrijpen niet dat het verleden niet altijd goed is voor het heden. 

Je moet lef hebben om weg te lopen van je carrière. Je hebt veel tijd en energie geïnvesteerd om te zijn waar je nu bent. Maar wanneer je nu iets doet waar je geen voldoening of plezier meer uithaalt dan is het tijd om verder te gaan. 

Je hebt lef nodig om weg te lopen van wat comfortabel is.
Je hebt lef nodig om weg te lopen en om dingen achter je te laten.
Je hebt lef nodig om weg te lopen van relaties, vrienden of zelfs familie.
Je hebt lef nodig om weg te lopen van het bekende en het veilige.
Je hebt lef nodig om weg te lopen van de dingen waar je aan gehecht bent.

Maar wanneer je je realiseert hoeveel jij waard bent dan loop je weg van mensen, gewoontes, situaties en keuzes die niet goed voor je zijn. Als jij je realiseert hoeveel je waard bent dan realiseer je dat deze dingen in de weg staan van je eigen geluk.

Loop weg van alles wat je mentaal, emotioneel en fysiek leegzuigt. Loop weg van alles wat je niet langer gelukkig maakt en heb er vertrouwen in dat het leven mooiere dingen voor je in petto heeft. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?