Geluk

5 tips om tot jezelf te komen

5 tips om tot jezelf te komen
Annemiek Stam
Geschreven door Annemiek Stam

Weet je soms niet waar je de tijd vandaan moet halen om even wat rust te ervaren? Om even tot jezelf te komen. Even opladen, resetten, ademhalen… Of heb je geen idee hoe je dit makkelijk in je volle schema moet inpassen?

Gelukkig hoeft het niet ingewikkeld te zijn of veel tijd en geld te kosten om -even- tot jezelf te komen. Ook de kleinste, makkelijkste momenten kunnen van grote invloed zijn. Hieronder mijn huis-tuin-en-keuken-tips die je helpen om tot jezelf te komen: simpel, goedkoop en effectief.

Dus niet moeilijker maken dan het is en gewoon -even- doen!

1. Ga de natuur in
In de natuur is alles gewoon zo als het is. Daar kan je dus ook gewoon helemaal jezelf zijn. Er is rust en stilte, precies datgeen wat je even nodig hebt om tot jezelf te komen.

 • Simpel: ***** wat kan hier moeilijk aan zijn?
 • Goedkoop: ***** de natuur is gratis
 • Effectief: *** je hebt er vaak iets meer tijd voor nodig, bijvoorbeeld om er te komen

2. Tekenen
Tekenen is hot! Koop een kleurboek voor volwassenen en ga zitten tekenen. Dit werkt meditatief en is uitstekend te doen als je wat oudere kinderen hebt die ook lekker van kleuren of knutselen houden. 2 vliegen in 1 klap: activiteit met je kids en tot jezelf komen. Boetseren, kleien, haken of breien werkt ook! Nog een keer 2 vliegen in 1 klap als je een mooie sjaal o.i.d. maakt.

 • Simpel: ***** gewoon binnen de lijntjes blijven 😉
 • Goedkoop: **** alleen een kleurboek en potloden aanschaffen
 • Effectief: ***** zeker als je kinderen hebt die met je mee doen

3. Tuinieren
Tuinieren werkt net als tekenen meditatief. Daarnaast werk je met je handen in de aarde en dat is goed om te aarden of gronden. Uiterst effectief want het moet toch gebeuren. Zie het niet als last, maar als een moment om even tot jezelf te komen!

 • Simpel: *** beetje verstand van bomen, planten en bloemen is misschien wel handig
 • Goedkoop: ***** gereedschap kan je lenen en niet te veel dure potten aanschaffen
 • Effectief: **** ligt aan de grote van je tuin, maar aangezien het onder de huishoudelijke taken valt, zeer effectief

4. Calm
Calm is een App voor meditaties of ontspanningsoefeningen. De oefeningen zijn gemakkelijk te volgen en de duur is al vanaf 2 minuten. Werkt heerlijk om je hoofd even leeg te maken voor dat je gaat slapen.

 • Simpel: ***** een app downloaden kunnen we tegenwoordig allemaal wel toch?
 • Goedkoop: ***** eerste versie is gratis, voor uitbreiding moet je betalen, maar is nog geen schrikbarend hoog bedrag
 • Effectief: ***** al vanaf 2 minuten, dus hoeft niet lang te duren

5. Mindfulness
Je wordt er mee doodgegooid ik weet het, maar het werkt wel. Richt je aandacht bij het doen van een kleine activiteit, bijvoorbeeld tanden poetsen, even helemaal op datgene wat je aan het doen bent. Het brengt je in het hier en nu en werkt als een soort reset momentje.

 • Simpel: ***** je aandacht er bij houden kan lastig zijn, maar het is wat het is en er is geen goed of fout, dus niet streng zijn voor jezelf
 • Goedkoop: ***** je hebt geen attributen nodig, alleen je aandacht
 • Effectief: ***** kan je in al je activiteiten doen, dus hoef je er geen ruimte en tijd voor te creëren

Wat doe jij om je momentje te pakken? Heb jij zelf ook nog tips? Deel het met me, dan deel ik het! Daar kunnen anderen ook weer wat aan hebben.

Enjoy your moment

🙂

XX

www.annemiekstam.nl

Over de schrijver

Annemiek Stam

Annemiek Stam

Ik ben Annemiek Stam, Feminine Power Coach, speciaal voor jonge vrouwen zoals jij die voelen dat er meer uit zichzelf en het leven te halen is. Maar die dat tot nu toe nog niet gedurfd hebben of geen idee hebben hoe. Die de ratrace en de hectiek van hun dagelijkse leven willen stopzetten, weer de connectie met zichzelf willen maken. Om vanuit de liefde voor haarzelf en met SOULPOWER hun droomleven te creëren.