Gezond gewicht Gezondheid

Deze drankjes zijn echt slecht voor je lichaam

Dit zijn de slechtste drankjes voor je lichaam

Vruchtensap
Etiketten waarop vruchtensap staat zijn vaak een synoniem voor: fel gekleurd water met suiker. Voor een gezonde vruchtensap kun je beter bij de verse en 100% pure vruchtensappen blijven. 

Hippe koffies
Wanneer jouw heerlijke zoete ijskoffie wordt gemixt met melk en suiker kun je er vanuit gaan dan in jouw grote beker wel 800 calorieën zitten en enorm veel vet. Want bedenk goed dat er een reden is waarom jouw koffie zo heerlijk zoet smaakt; er gaat bijna 170 gram suiker in een grote beker. Maak het af met een lekkere dot slagroom en daar gaat je taille.

Water met een smaakje
Aan water met een smaakje zijn vaak extra vitamines toegevoegd, net zoals er suikers zijn toegevoegd. Dus volgende keer als je water met een smaaktje koopt check dan het etiket; als je iets anders dan water en natuurlijke stoffen ziet staan, laat maar staan dan.

Light frisdrank
Light frisdrank mag dan geen calorieën bevatten, het bevat ook geen voedingsmiddelen. Plus, wanneer je de hele dag light frisdrank drinkt dan is de kans groot dat je daarnaast geen goede drankjes neemt zoals water of groene thee. Een keer een blikje light frisdrank kan geen kwaad, maar als je niets anders drinkt dan doe jij je lichaam meer kwaad dan goed.

Cocktails
Mixdrankjes zijn gewoon echt niet goed voor je. Een flinke pina colada kan al 880 calorieën bevatten, niet echt een aanrader dus.

Smoothies
Niks mis met een verse smoothie zonder suiker en met magere melk. Maar vaak worden zo niet gemaakt, vooral niet als je ze ergens koopt. Vaak zit er enorm veel suiker in deze smoothies verwerkt.

Sportdrankjes
Zeker wanneer je net een topprestatie hebt geleverd mag je zeker wel een sportdrankje om je reservers weer aan te vullen. Maar wanneer jij gewoon een uurtje flink gaat sporten is het zonde om sportdrank te nemen waarin natuurlijke en onnatuurlijke zoetstoffen zijn toegevoegd.

Alcohol
Af en toe een drankje kan geen kwaad. Maar wanneer je meer dan 3 glazen alcohol per dag drinkt dan neemt het risico op obesitas en andere gezondheidsproblemen toe. In een studie uit 2011 van de American Cancer Society is gebleken dat het risico om te komen overlijden door kanker 36% hoger was onder de mensen die flink drinken (meer dan 3 alcoholische drankjes per dag) in vergelijking met de mensen die niet of gematigd drinken.

Limonade
De meeste limonades bestaan uit zoetstoffen gemixt met kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Met ongeveer 6 theelepels suiker per glas drink je dus vloeibaar snoep, niet echt verfrissend.

Frisdrank
Het is moeilijk om een voordeel van frisdrank te noemen; ze bevatten enorm veel suiker en geven je lege calorieën die je niet verzadigd maken. Het is zelfs zo dat frisdrank het enige voedsel is wat direct wordt gelinkt aan obesitas. Als je frisdrank niet uit je dieet wilt schrappen zie het dan als een traktatie die je eens in de zoveel tijd neemt, net zoals je dit doet met een reep.

Energiedrankjes
Wanneer mensen aan energiedrank denken dan denken ze meestal aan producten waar cafeïne aan is toegevoegd. Maar helaas zijn de meeste energiedrankjes overladen met te veel cafeïne en suiker, wat je een korte energie stoot geeft en waardoor je uiteindelijk juist een inkakker krijgt. Wanneer je wat energie nodig hebt neem dan een groene thee of een handje noten.

www.shape.com