Lunch Recepten

Recept: Spinazie omelet met champignons en geitenkaas

spinazie omelet
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Een omelet is echt iets waar je enorm veel mee kunt variëren. Je kunt er van alles door roeren en het bakken. Je kunt je omelet ook vullen als het al gebakken is. Dat laatste had ik nooit eerder gedaan. Ik deed de ingrediënten die ik wilde, er meestal gewoon doorheen. Het duurde dan wel wat langer voor je dikke omelet klaar was. Door hem te bakken en later pas te vullen, is het dus veel sneller klaar. En het ziet er natuurlijk ook mooi uit. Dit recept is als lunch genoeg voor 2 personen, maar als je dit ‘s avonds eet is het voor 1 persoon ook genoeg. Eet er desnoods een lekkere groene salade bij.

Dit heb je nodig voor 1 tot 2 personen:

  • 3 eieren
  • ± 100 gr diepvries spinazie, ontdooid
  • 200 gr champignons
  • 2 tot 3 handjes geraspte geitenkaas
  • snufje knoflook poeder
  • zout, peper en olie

Zo maak je het:

Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en kluts het samen met de eieren los in een kom. Breng op smaak met knoflook poeder, zout en peper en voeg 1 handje geraspte geitenkaas toe. Roer goed door en zet apart.

Snijd de champignons in plakjes en verhit wat olie in een koekenpan. Bak de champignons ongeveer 5 minuten of tot ze mooi gekleurd en gaar zijn. Doe ze in een kom en zet apart.

Verhit, als dat nodig is, nog wat extra olie in de zelfde pan en voeg het ei mengsel toe. Zet het vuur lager en bak zachtjes met de deksel op de pan tot de onderkant bruin is en de bovenkant gestold is. Leg vervolgens de champignons op de helft van de omelet en besprenkel met nog een handje kaas. Vouw de andere helft van de omelet erover en leg de deksel nog een klein minuutje op de pan tot de kaas mooi gesmolten is.

Eet smakelijk!

Je kunt mij vinden op:

www.leuklekkerenliefdevolkoken.wordpress.com

Facebook: leuk lekker en liefdevol koken

Pinterest: Pauline Sassen

Instragram: leuklekkerenliefdevolkoken

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie