Relaties

Deze is voor de vrouw die in relaties maar blijft vergeven

Deze is voor de vrouw die maar blijft vergeven

Jij bent de vrouw die geeft, de vrouw die anderen op de eerste plaats zet, de vrouw die anderen helpt en die met heel haar hart van anderen houdt. Jij weet hoe je door de pijn heen moet komen en je weet hoe je jouw relaties en andere mensen blij moet houden. Je bent in staat om fouten te vergeven, om het verleden los te laten en om onvoorwaardelijk van iemand te houden. Maar hierdoor heb je anderen toegestaan, om in de naam van de liefde, over je heen te lopen.

Terwijl je, ergens diep in je hart, wel beter weet. Ergens in je achterhoofd weet je dat er misbruik van je wordt gemaakt. Je weet dat mensen je soms pijn doen omdat jij dit toestaat en omdat je hen de kans geeft om het opnieuw te doen.

Je weet dat jij je hart hebt gegeven aan de verkeerde mensen, want zij hebben je duidelijk laten zien dat jij geen prioriteit bent. Maar je vindt het lastig om deze mensen los te laten, en je hebt ze al zo vaak vergeven, deze keer kan er ook nog wel bij. Want deze keer wordt alles anders..

-> 10 mislukkingen waarvoor jij jezelf zult moeten vergeven

Maar iemand vergeven die eigenlijk helemaal niet wil veranderen of die van je houdt zoals je van iemand zou moeten houden is niet gezond. Een relatie met iemand hebben die je ongelukkig maakt is geen liefde.

Het grootste gedeelte van je leven heb je anderen op de eerste plek gezet. Wanneer iemand je neerhaalde, vergaf je het, bijna direct. Wanneer iemand je belazerde gaf je deze persoon nog een kans. Als iemand uit je leven liep, liet je die persoon later gewoon weer terugkomen. Dit is niet slecht, maar het is ook niet gezond. Niet wanneer dit patroon zich maar blijft herhalen.

Jij bent de vrouw die vergeeft, die lief heeft, die onvoorwaardelijk liefde geeft. Daar is niets mis mee, het is juist mooi. Maar je moet jezelf ook beschermen. Er komt een moment dat jouw liefdevolle hart ervoor zorgt dat je instort en jij verdient die pijn niet.

Je bent sterk. Sterk omdat je de pijn los laat, sterk omdat je van mensen houdt ondanks hun fouten, sterk omdat je mensen een kans geeft en omdat je weet dat niemand perfect is en we allemaal fouten maken. Maar je verliest je kracht als je iemand blijft vergeven die niet verandert. Wanneer je iemand in je leven toelaat die jou niet verdient.

De momenten waarop je in tranen voor de spiegel staat, wanneer je weer bent teleurgesteld, dan moet je sterk zijn! Dan moet je sterk genoeg zijn om te vergeven én om te vertrekken.

Verander niet wie je bent of de manier waarop je lief hebt. Maar begin met kansen geven aan de juiste mensen. Stop je energie in relaties die je sterker maken en die de persoon zien die jij bent. Zet jezelf op de eerste plek. Leer dat je mensen mag vergeven, maar dat mensen je niet keer op keer pijn mogen doen. Begin met onvoorwaardelijk van jezelf te houden zoals je dit ook bij anderen doet..

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

-> Lees dit als je iemand niet kunt vergeven