Introvert

7 signalen dat je steeds meer een introvert wordt nadat je altijd dacht dat je extravert was

1 Je begrijpt eindelijk waarom alleen zijn zo fijn kan zijn
Je kijkt nu uit naar de weekenden zodat je een pauze kunt nemen, bij kunt komen en dingen voor jezelf kunt doen. Je wilt niet langer uitgaan, feesten of constant door mensen omgeven zijn. Je vindt het niet erg om alleen een boek te lezen, te koken, tv te kijken of gewoon wat naar muziek te luisteren.

2 Je hebt veel mindere geduld voor gesprekken over koetjes en kalfjes dan vroeger
Het is echt niet zo dat je een hekel hebt aan gesprekken die nergens over gaan, maar je vindt het gewoon jammer dat het zo weinig zegt over de ander en dat het vaak zo oppervlakkig blijft. Je vindt het leuker om over dingen te praten die er toe doen en je hebt daadwerkelijk interesse in de persoon die voor je zit. Je wordt tegenwoordig gewoon blijer van gesprekken die zowel je brein als je hart stimuleren.

3 Het duurt langer voordat je terug appt en je neemt niet altijd je telefoon meer op
Toen je nog extravert was, maakte je voor iedereen tijd. Je nam elke uitnodiging aan en je had het hartstikke druk met lunches, koffie drinken, diner afspraken of andere dingen. Nu maak je alleen nog maar tijd voor een paar mensen die dicht bij je staan. Je wordt selectiever en je sociale kringetje wordt steeds kleiner, maar je weet dat dit absoluut niet erg is.

4 Je realiseert je dat je de beste versie van jezelf bent als je alleen bent
Of je nu alleen aan het werk bent of een oplossing voor iets zoekt, je beste gedachtes en ideeën komen als je alleen bent. Je bent creatiever en beter in staat om je gedachtes op een rijtje te zetten als je niet omgeven bent door andere mensen.

5 Bijeenkomsten en netwerken put je helemaal uit
Dit voelt tegenwoordig meer als een verplichting dan als iets wat je leuk vindt. Je merkt dat je dicht klapt als je met een aantal mensen hebt gepraat of dat jij jezelf begint te herhalen. Als je voor de zoveelste keer hebt verteld wat je voor werk doet, of een relatie en kinderen hebt wil je gewoon heel graag naar huis om bij te komen.

6 Je vindt conflicten vreselijk
De dagen dat jij als eerste opsprong om tussen een ruzie te springen of om in een restaurant de beste tafel voor je vriend te regelen liggen achter je. Je hebt liever een harmonieuze en rustige sfeer om je heen. Je kiest ervoor om weg te lopen of je mond te houden, iets wat je oude extraverte ‘ik’ nooit had gedaan.

7 Je weet eindelijk wie je bent en wat je wilt
Hoe meer jij jezelf leert kennen hoe fijner jij je eigen gezelschap vindt. Je voelt geen sociale druk meer en je hoeft ook geen leegtes meer op te vullen. Je geniet van je eigen gedachtes, omdat ze weergeven wie je bent. Je hebt rust gevonden en hoeft niet meer overal bij te zijn. Alleen zijn beangstigt je niet meer, het voelt zelfs fijn.

Het is echt niet zo dat je mensen schuw bent of een hekel hebt aan anderen, in tegendeel! Maar je geniet tegenwoordig ook gewoon heel erg van je eigen gezelschap.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

thoughtcatalog.com