Ontbijt Recepten

Recept: Ontbijtbakjes uit de oven

Recept: ontbijtbakjes uit de oven
Berber
Geschreven door Berber van Blije Bietjes

Vanmorgen maakte ik deze gezellige ontbijtbakjes uit de oven van bruin brood, zalm en ei. Ik vind de combinatie van gerookte zalm en ei zalig! Het brood wordt in de oven lekker knapperig en na een kleine 10 minuten is het ei nog een beetje vloeibaar. Precies zoals ik het lekker vind. Als je niet van zalm houdt dan kun je ook een mooie plak ham gebruiken. Je kunt het ei van tevoren klutsen en aanvullen met kaas, spek en verschillende groenten. Variatie genoeg dus!

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

2 boterhammen, zonder korstjes
2 eieren
gerookte zalmsnippers
platte peterselie, fijngesneden
peper & zout
olijfolie
2 ovenschaaltjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met een klein laagje olijfolie. Je kunt ook prima een muffinvorm gebruiken om deze ontbijtbakjes te maken. Druk het brood in de vormpjes en druk de randen goed omhoog. Anders loopt het ei straks weg en dat wil je niet.

Leg wat gerookte zalmsnippers op de bodem en breek hierboven een ei. Bestrooi de bakjes met wat peper en zout en zet voor 10 – 15 minuten in de oven. Bestrooi met wat peterselie en serveer direct.

Blijebietjes.nl

Over de schrijver

Berber

Berber van Blije Bietjes

Hoi! Ik ben Berber van Blijebietjes.nl. Lekker, gezond en puur eten koken is al jarenlang mijn grote passie en het koken zonder pakjes of zakjes is mij vanaf jongs af aan al met de paplepel ingegoten. Op mijn foodblog wil ik iedereen die van lekker eten en koken houdt laten zien dat koken zonder pakjes en zakjes echt niet moeilijk is, maar juist heel leuk en super lekker!
Blijebietjes.nl