Geluk

8 manieren om liever voor jezelf te zijn in het dagelijks leven

8 manieren om liever voor jezelf te zijn in het dagelijks leven

We kunnen onszelf het ergste kritiek geven. Een ander een complimentje geven doen we zo vaak, en dat gaat ook heel gemakkelijk. Maar als het op onszelf aankomt, is dat toch even anders. Uiteindelijk gaat het erom dat je daar balans in vindt. Wees niet alleen de grootste criticus van jezelf, maar ook je eigen beste vriendin door wat liever voor jezelf te zijn. Op deze 8 manieren kun jij ook wat liever voor jezelf zijn.

1 Ga een stukje wandelen
Wandelen is super gezond voor je. Ga naar buiten, adem de frisse lucht in, en laat al je zorgen verdwijnen. Loop over de straat zonder dat je telefoon aan je hand zit vastgeplakt en neem de natuur eens echt goed in je op. Elke keer als je je gestrest voelt, ga gewoon even naar buiten.

2 Maak een heerlijk ontbijt voor jezelf
In de ochtend sta je elke keer weer voor de keus: nog heel even in bed blijven liggen of eruit gaan en een lekker ontbijt voor jezelf maken? Als je ervoor kiest om toch nog 10 minuten te slapen, zul je waarschijnlijk een stuk vermoeider wakker worden. Kies je ervoor om wel je direct op te staan, dan zul je een stuk relaxter wakker kunnen worden én de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen.

3 Adem diep in en uit als je je opwindt om kleine dingen
Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en we zijn al gefrustreerd. Komt de bus te laat? Irritant. Regent het en ben je je paraplu vergeten? Ook vervelend. Toch zijn het slechts kleine dingen. Adem diep in en uit en laat het gaan. Op die manier herken je sneller waar jij je druk om maakt en kun je nagaan waar deze frustraties vandaan komen.

4 Date jezelf
Kleed je mooi aan en maak je op. Ga naar dat ene plekje waar je altijd al eens heen wilde gaan, maar nog steeds niet bent geweest omdat niemand met je mee wilde. Ga gewoon alleen! Het is helemaal niet gek om ergens in je eentje heen te gaan. Het is juist alleen maar goed om dit zo nu en dan eens te doen. Het zorgt ervoor dat je content wordt met jezelf en dat je dus helemaal geen gezelschap nodig hebt.

5 Accepteer complimenten
De meesten vinden het moeilijk om complimenten te accepteren en wuiven deze weg. Maar dat is nergens voor nodig! Accepteer een compliment door simpelweg ‘dankjewel’ te zeggen. En vergeet natuurlijk niet om jezelf zo nu en dan ook eens een compliment te geven. Je ziet er goed uit, dus je verdient het ook.

6 Geef het door
Door aardig te zijn tegen anderen, laat je eigenlijk zien hoe aardig je bent tegen jezelf. Als anderen onaardig tegen jou zijn, is dat hun keus, niet de jouwe. Jij hoeft niet onaardig te doen omdat anderen dit ook doen. Het enige waar jij controle op hebt, is hoe je anderen behandeld.

7 Ga naar huis als je geen zin hebt om te socializen
Het gaat niet om andere mensen, maar om jou. Als je geen zin hebt om sociaal te doen, dan hoeft dat ook niet. Ga gewoon lekker naar huis en kies voor jezelf. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je iets mist, want je wilde hier in de eerste plaats al niet eens zijn. Het gaat tenslotte om jou en niet om de verwachtingen van anderen.

8 Ga even in stilte zitten
Productief zijn betekent niet dat je ook continu bezig moet zijn. Soms moet je juist even een stapje terug doen om weer actiever te kunnen zijn. Het is belangrijk om af en toe een pauze van je gedachten te nemen om jezelf daarna weer met liefde te behandelen.

Thought Catalog