Geluk Relaties

10 Signalen dat jij de leukste moeder van de wereld hebt

Zo help jij jouw dochter aan een gezond zelfbeeld

Je laat het haar misschien niet altijd goed genoeg merken maar eigenlijk weet je ook wel dat jouw moeder de leukste is! Hieronder zie je aantal signalen die aangeven dat jouw moeder de leukste en de liefste is!

1 Ze is één van je beste vrienden
Ze is één van de eerste die het hoort als er iets in je leven gebeurt. Zij is echt eerlijk tegen je (misschien soms iets te ;)) als jullie samen shoppen en het is gewoon gezellig als jullie samen zijn.

2 Maar je moeder weet wel dat ze op de eerste plaats je moeder is en dan pas je vriendin
Ook al zijn jullie goede vriendinnen, ze blijft altijd je moeder. Dus ze heeft altijd het beste met je voort en zet je ook wel eens op je plek als het nodig is.

3 Je moeder luistert altijd naar je
Je relatie is uit, het gaat niet lekker op je werk, je hebt even advies nodig of je hebt zin in een kletspraatje. Je kunt haar altijd bellen, ze maakt tijd voor je en ze luistert naar je zonder je te veroordelen.

4 Je moeder is je grootse fan
Je moeder is er altijd om je aan te moedigen. Ben je onzeker over iets? Je moeder steunt je en moedigt je aan om verder te komen in het leven.

5 Ze geeft haar gezin prioriteit
Hoe druk je moeder het ook heeft maar werk en haar sociale leven, ze zal nooit je verjaardag vergeten en ze zal voor je klaar staan als je ziek bent want jij en je broers of zussen zijn voor haar het belangrijkste.

6 Je moeder is oprecht geïnteresseerd 
Je moeder wil echt weten hoe het met je gaat, ze is oprecht geïnteresseerd en begaan met je.

7 Ze laat je jouw leven leiden en je eigen fouten maken
Ze laat je begaan en ze staat achter je keuzes, ook al zijn het niet altijd de keuzes die zij zou maken, en is er voor je als dingen toch niet goed gaan. Ze steunt je en is er voor je, ook als je van te voren heeft gewaarschuwd. Er zullen altijd dingen op je pad komen die moeilijk zijn, maar gelukkig staat zij voor de volle 100% achter je, wat er ook gebeurt.

8 Ruzies horen er bij 
Ook al heb je de leukste moeder, omdat we nou eenmaal allemaal mens zijn hoort ruzie maken er bij. Juist omdat jullie zo eerlijk naar elkaar zijn en omdat jij je bij je moeder niet leuker voor hoeft te doen en je bij haar chagrijnig kan zijn komt het wel eens voor dat de bom barst. Gelukkig is het daarna ook zo weer goed en gaan jullie gewoon weer verder.

9 Je moeder doet zich niet beter voor dan ze is
Ook je moeder heeft moeten leren in haar leven en ook zij heeft fouten gemaakt in haar leven. En ze is niet bang om dit toe te geven. Ze weet dat ze niet perfect is en juist daarom begrijpt ze dat je fouten moet maken om verder te komen in het leven. En ze steunt je met haar wijsheid wanneer jij dit nodig hebt.

10 Jullie zijn trots op elkaar
Het is soms wel eens lastig of eng om uit te spreken dat je trots bent op je moeder. Trots op het feit dat ze het zo goed heeft gedaan toen jij opgroeide. Ook voor haar kan het moeilijk zijn op uit te spreken hoe trots ze op je is. Maar dat jullie trots op elkaar zijn, dat zeker!