Geluk

8 redenen waarom tijd alleen doorbrengen een cadeautje voor jezelf is

Alleen zijn is beter voor je dan je denkt

Tijd alleen doorbrengen is iets waar velen van ons mee worstelen. Een paar uur, prima. Maar de hele dag of zelfs de hele week? Brrr nee liever niet. Terwijl tijd alleen doorbrengen heel goed voor je kan zijn. Tijd alleen kan leiden naar een weg vol met ontdekkingen over jezelf, een manier om jezelf echt te leren kennen.

Je hebt misschien nooit geleerd hoe je alleen moet zijn, maar het is nooit te laat om te leren. En soms is het beste middel tegen eenzaamheid alleen zijn. Onderstaand zie je waarom tijd alleen doorbrengen echt een cadeau voor jezelf kan zijn:

1 Het is een kans op zelfreflectie, waardering en dankbaarheid
Het pad naar geluk wordt geplaveid met dankbaarheid. Tijd alleen doorbrengen betekent dat jij je leven vanuit een ander perspectief kunt bekijken. Je kunt reflecteren over de goede dingen, de vreugde, de overwinningen en de strijd die je hebt geleverd waardoor je sterker bent geworden.

-> Wees niet bang om dingen alleen te doen

2 Tijd alleen doorbrengen is een keuze, eenzaamheid is dit niet
Het is helemaal niet raar om je eenzaam te voelen. Eenzaamheid is een rauwe en heftige emotie. Het legt je diepste verlangens en angsten bloot en daarom is het confronterend en angstig, maar het is wel echt. Alleen zijn is iets anders. Wanneer je alleen bent kun je vrijheid voelen in deze zelfde isolatie.

3 Alleen zijn kan je zelfbewustzijn een oppepper geven
Zelfbewustzijn betekent dat je jouw emoties begrijpt, je kracht, je zwakheden en je gedachtes kent. Wanneer je dit doet dan begrijp je ook hoe anderen jou zien. Alleen zijn kan je helpen om jezelf te leren kennen.

4 Het helpt je om jouw passie en doel te vinden
Je passie is je wat, je doel is je waarom. Passie is moeiteloos en kan zelfs egoïstisch zijn – de tijd vliegt voorbij wanneer je iets doet waar je passie voor hebt. Je doel is je motivatie, je reden van zijn. Door alleen te zijn kun je egoïstisch zijn en kun je de dingen doen die jou compleet maken. Het kan dingen duidelijk maken die eerder verstopt waren onder de chaos en drukte. En wanneer je jouw passie en doel hebt gevonden dan zal je motivatie enorm zijn.

-> Deze dingen gebeuren als je alleen zijn prettig begint te vinden

5 Wanneer je alleen bent kunnen nieuwe mogelijkheden ontstaan
Alleen zijn biedt mogelijkheden. Je geest is vrij om te dromen. Je kunt leven en doen wat jij wilt. Jij beslist het wat, het hoe en het waarom van elk moment. Ontelbare nieuwe ervaringen wachten op je – zonder angst om veroordeeld te worden. Echte vrijheid is zeldzaam en wanneer je alleen bent kun je de vrijheid in al zijn grootheid ervaren.

6 Je kunt rust vinden in alleen zijn
Vind de rust in de stilte van je geest wanneer het alle verwachtingen loslaat. Wanneer je geest vrij is van onderbrekingen zal de kalmte in jezelf groeien. En in de kalmte vinden we helderheid. Alleen zijn is meditatief en het kan je ziel helen.

7 Je leert op jezelf te vertrouwen
Wanneer jij de enige bent om op terug te vallen dan leer jij vertrouwen op je intuïtie. Zonder invloeden van buitenaf maak jij de besluiten en de consequenties die daar aan vast zitten. Je wordt sterker als je leert navigeren op je instinct.

8 Alleen zijn is niet iets om bang voor te zijn of iets om zielig te vinden
Het gaat over de acceptatie van de realiteit. Wanneer je gelooft dat tijd alleen doorbrengen goed voor je kan zijn kun je de moed verzamelen om het te ontdekken. We zijn vaak te druk om ons af te zonderen. Maar wanneer we ons afzonderen en alleen zijn dan leren we dat we sterker zijn dan we denken.

Wanneer je bewust alleen de rust opzoekt zal je merken dat de stress minder wordt en dat je helderheid in je hoofd krijgt. En je hebt een fantastische vriend tijdens je tijd alleen, jijzelf.

Het is soms misschien zwaar, je zal misschien huilen, schreeuwen of bang zijn. Maar het zal je ook bevrijden.

Ook leuk: 13 hobby’s voor mensen die graag alleen zijn

Mindbodygreen.com