Geluk

Deze dingen gebeuren als je alleen zijn prettig begint te vinden

Deze dingen gebeuren als je alleen zijn prettig begint te vinden

Toen ik ouder werd merkte ik dat ik het heerlijk vond om alleen te zijn. Ik vind mijn eigen gezelschap fijn en ik begon de momenten dat ik alleen was steeds meer te koesteren. Ik vind het fijn om alleen te zijn, ik geniet van de stilte en de manier waarop ik mijn gedachtes op een rij kan zetten als ik tijd voor mezelf neem. Er gebeuren mooie dingen als je leert om alleen te zijn:

1 Je leert op jezelf te vertrouwen
Alleen zijn zorgt ervoor dat je weer in contact komt met je intuïtie. Je leert jezelf te vertrouwen en erop te vertrouwen dat jij de dingen die je tegenkomt in je leven aankunt. 

2 Je laadt op
Alleen zijn zonder afleidingen geeft je de tijd om je hoofd leeg te maken, om je opnieuw te focussen en om helder na te denken. Als je alleen bent kun je relaxen en zo je lichaam en geest opnieuw opladen.

3 Je wordt sterker
Als je alleen bent ontdek je waar je toe in staat bent. Als je alleen bent heb je alleen jezelf om op te bouwen en om obstakels mee te overwinnen.

4 Je kunt doen wat je wilt
Alleen zijn geeft je de vrijheid om te doen wat jij wilt. Eten wat je wilt, lezen wat je wilt, op tv kijken wat je wilt, gaan waar je wilt en doen wat je wilt. Je kunt je tijd en energie besteden aan dingen die jij leuk vindt om te doen. 

-> 13 hobby’s voor mensen die graag alleen zijn

5 Je bent productiever
Als je alleen bent kun je je beter concentreren, ben je beter in staat om je prioriteiten te bepalen en ben je beter in staat om aan te geven wat jij wilt. Je hoeft je niet te focussen op de behoeftes van anderen en hierdoor ben je productiever.

6 Je leert andere mensen meer waarderen
Alleen zijn laat je op een andere manier naar mensen kijken. Door tijd alleen door te brengen realiseer jij je misschien des te beter hoe belangrijk de mensen om je heen voor je zijn. Je waardeert de mensen die je zo snel voor lief neemt weer meer.

7 Je vindt alleen zijn niet meer eng
Wanneer je eraan gewend bent om alleen te zijn merk je dat je zelfbewuster wordt. Je vindt het niet meer eng of vervelend om alleen te zijn omdat je je comfortabel in je eigen gezelschap voelt.

8 Je hebt minder goedkeuring of waardering van anderen nodig
Als je het fijn vindt om alleen te zijn kom je erachter hoe weinig de mening van andere mensen er eigenlijk toe doet. Je leert jezelf te waarderen en hierdoor heb je de waardering van anderen niet meer nodig.

-> Mensen die graag alleen zijn hebben deze bijzondere karaktereigenschappen

9 Je leert dat geluk van binnen komt
Als je leert om alleen zijn te waarderen begrijp je dat jij compleet en genoeg bent. Je realiseert je dat geluk alleen uit jezelf kan komen, niemand gaat je dit geven. Alleen en gelukkig zijn betekent dat je niet afhankelijk bent van anderen voor jouw geluksgevoel.

10 Je leven wordt makkelijker
Als je het prettig vindt om alleen te zijn wordt je leven makkelijker. Je weet dat je genoeg hebt aan je eigen gezelschap en hoeft niet krampachtig vast te houden en mensen die eigenlijk niet goed voor je zijn, alleen maar omdat je anders alleen bent. Als je alleen bent laad je op, zodat je je energieker voelt en je nog meer kunt genieten als je wel met andere mensen bent. We hebben soms allemaal tijd voor onszelf nodig en dat is alleen maar fijn. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

->13 leuke dingen die je alleen kunt doen