Ontspanning

13 Hobby,s voor mensen die graag alleen zijn

11 leugens die niemand maar zou moeten geloven

Wanneer je introvert bent dan vind je het waarschijnlijk fijn om alleen te zijn. En gelukkig zijn er hartstikke veel dingen die je kunt doen als je graag alleen bent.

1 Verdiep je in fotografie. Fotografie staat je toe om de wereld vanuit een ander perspectief te zien. Je hoeft tegenwoordig niet eens meer heel duur toestel te kopen, je kunt ook fotografie vaardigheden leren met je smartphone.

2 Doe iets creatiefs, het maakt niet uit of je ook echt creatief bent. Je kunt gaan tekenen, schilderen, boetseren of je houdt het simpel en koopt een kleurboek voor volwassenen.

3 Schrijf. Schrijven is vaak een grote hobby van mensen die graag alleen zijn, want het helpt je om jezelf te uiten op je eigen manier in je eigen tempo. Houd een dagboek bij, schrijf gedichten of schrijf een boek. Je hoeft het niet aan iemand te laten lezen, het mag gewoon jouw hobby blijven.

->Mensen die graag alleen zijn hebben deze bijzonder karaktereigenschappen

4 Kook of bak. Spendeer wat tijd om verschillende gerechten uit te proberen. Als je dan een keer mensen te eten krijgt heb jij tenminste een gerecht waarvan iedereen onder de indruk zal zijn.

5 Creëer een YouTube kanaal. Hier kun jij je ei op kwijt. Of je nou gewoon kletst tegen de camera of iets laat zien waar jij goed in bent, het maakt niet uit. Youtube is een platform waarbij jezelf kunt zijn!

6 Zoek een sport die je alleen kunt doen zoals fietsen, hardlopen, zwemmen of ga naar de sportschool. Vooral introverte mensen kunnen veel baat hebben bij sport omdat dit een goede manier is om je hoofd leeg te maken.

7 Ga puzzelen. Puzzelen werkt enorm ontspannend en je kunt er helemaal in opgaan. Dus ga naar de winkel of zoek online naar een mooie legpuzzel die je kunt maken.

-> Alleen zijn is beter voor je dan je denkt

8 Leer breien of naaien. Je kunt in eerste instantie een cursus volgen en het daarna zelf thuis doen. Maar YouTube kan je ook de nodige vaardigheden bij brengen.

9 Speel online spelletjes. Je kunt allerlei soorten spelletjes spelen online. Van grote spellen tot patience of klaverjassen.

10 Tuinieren. Het is rustgevend en het is enorm leuk om op een gegeven moment de eer van je werk te zien. Vooral als jij zomers in je prachtige tuin zit en met volle teugen kunt genieten van je werk.

11  Kijk films en series. Je kunt een abonnement op Netflix nemen en genieten van alle films en series wanneer het jou uitkomt.

12 Mediteren is goed voor je geest. Er zitten enorm veel voordelen aan meditatie en je zult zien dat jij je na een meditatie sessie weer helemaal verfrist voelt.

13 Lezen is misschien wel de grootste hobby van introverte mensen. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en je kunt je even helemaal terugtrekken met een goed boek.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

-> Slimme mensen kunnen volgens onderzoek goed alleen zijn