Geluk

Vergeef jezelf voor wat er is gebeurd

Vergeef jezelf voor wat er is gebeurd

Vergeef jezelf voor wat er is gebeurd. Voor de fouten die je hebt gemaakt. Voor de dingen die je niet hebt gedaan toen het juist wel nodig was. Voor dat je niet de persoon was die je wilde zijn. Je bent mens. Je deed op dat moment wat je het beste leek en dat is alles wat je van jezelf kunt vragen. 

Je leert nog steeds. Je bent nog steeds je weg aan het vinden en dit kost tijd. Je mag jezelf toestemming geven om jezelf deze tijd te geven. Je mag jezelf toestemming geven om imperfect te zijn en fouten te maken. Je mag falen. Je mag verkeerde keuzes maken. Je mag iemand zijn die nog steeds niet zo goed weet welk pad ze moet volgen of wat haar doel is en je mag jezelf vergeven.

Volg Herhealth.nl op Instagram

Je kunt niet teruggaan en de keuzes die je ooit hebt gemaakt veranderen, maar je kunt wel kiezen wat je vandaag doet. Je kunt steeds weer keuzes maken, je opnieuw beginnen. En juist daar ligt je kracht: in vandaag. Dus niet meer teleurgesteld zijn in jezelf. Niet meer terugdenken aan wat je hebt gedaan en je daarvoor schamen. Wat is gebeurd, is gebeurd en al de schaamte en zelfhaat van de wereld kan dit niet meer veranderen. 

Vandaag begin je opnieuw. Vandaag ga je verder met de kennis en ervaring die je hebt opgedaan. Vandaag kun je de persoon zijn die je wilt en het leven leven wat je wilt leven. Je bent geen slecht persoon! Je bent geen mislukking of teleurstelling. Je bent gewoon mens. Je leert nog elke dag en je probeert je weg te vinden. En dat is oké, jij bent oké. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?