Relaties

10 kleine dingen die je nu kunt doen om je relatie een boost te geven

10 kleine dingen die jullie relatie een boost geven

Het gaat in een relatie niet om diamanten, bloemen of andere cadeaus. Nee er zijn andere, veel belangrijkere dingen dingen die ervoor zorgen dat jullie relatie een boost krijgt.

1 Zeg elke dag dank je wel
Je zegt dank je wel bij de bakker en in de supermarkt, maar zeg je ook dank je wel tegen je partner? Om te voorkomen dat je elkaar voor lief neemt kun je dagelijks je waardering naar elkaar uitspreken. Bedank je geliefde dat hij het vuilnis heeft buiten gezet, weer heeft gekookt of het gras heeft gemaaid.

2 Zorg dat jullie weer echte gesprekken voeren
De sleur van alle dag kan ervoor zorgen dat jullie niet meer echt met elkaar praten. De gesprekken gaan misschien over het huishouden of over de kinderen, maar vraag je partner eens wat hem bezig houdt. Of hij gelukkig is en wat zijn dromen zijn.

3 Word samen sportief
Zijn jullie beiden een paar kilootjes aangekomen in de loop van de jaren? Zoek dan een fysieke activiteit die jullie samen kunnen beoefenen. Ga samen tennissen, zwemmen, wandelen of fietsen. Zo hebben jullie samen plezier, steunen jullie elkaar en werken jullie aan jullie gezondheid.

4 Behandel je partner in het openbaar altijd met respect en liefde
Of het nou een feestje of een zakelijke bijeenkomst is, geef elkaar subtiele signalen van jullie verbondenheid. Houd elkaars hand vast, lach naar elkaar of sla je arm om elkaar heen. En zet je partner nooit, maar dan ook echt nooit voor gek voor andere mensen.

5 Loop ruzies eruit
Als jij en je partner ruzie hebben gehad dan is het een goed idee om je partner voor te stellen om een stukje te gaan wandelen. Doordat je buiten bent en samen in beweging bent ebt de spanning langzaam weg, waardoor het makkelijker wordt om eerlijk en rustig over jullie probleem te praten.

6 Leer hoe je dingen los kunt laten
Een natte handdoek op de vloer, sokken buiten de wasmand? Probeer niet direct te gaan klagen. Het zal zeker weer gebeuren, en weer en weer.. Probeer daarom de dingen die je niet kunt veranderen te accepteren en zo je discussies wijs te kiezen.

7 Leer hoe je dingen aardig kunt vragen
Wil je dat hij een plankje ophangt? Het gras maait? Of is er was wat gedaan moet worden? Vraag het op een vriendelijke manier. Je kunt vragen of je partner je wilt helpen met de was, of je kunt vragen of hij zo vriendelijk wil zijn om het gras te maaien. Dit komt een stuk anders over dan wanneer je zegt: “Waarom heb je het gras nog niet gemaaid of hangt dat plankje nou nog steeds niet?!”

8 Knuffel elkaar ’s ochtends
Het is een heerlijk begin van de ochtend om elkaar ’s ochtends nog even een knuffel te geven. Zet je wekker 5 minuten eerder dan normaal en geniet nog even van het warme lichaam van je partner. Je hoeft niet met elkaar te praten, maar jullie aanraking zorgt er al voor dat jullie je dichter bij elkaar voelen.

9 Zet je relatie altijd op de eerste plaats
Ook al heb je nog zo veel relaties met anderen: je kinderen, je ouders, je familie, je vrienden, je collega’s. Zorg ervoor dat de relatie met je partner altijd op de eerste plek staat.

10 Doe lieve dingen voor elkaar
Niet alleen zijn lieve gebaren een teken van jouw liefde voor je partner, het zorgt er ook voor dat je partner het leuk vindt om wat voor jou te doen. Stuur je partner een lief berichtje wanneer hij aan het werk is, kook zijn of haar lievelingsmaaltijd of doe eens de klusjes die je partner normaal altijd in huis doet.