Geluk

10 simpele veranderingen voor een mooier leven

10 veranderingen voor een gelukkiger leven

Als je denkt aan het doorvoeren van veranderingen in je leven dan krijg je wellicht direct het idee dat veranderingen enorm moeilijk zijn en veel energie kosten. Maar sommige (kleine) veranderingen geven je juist energie en maken je leven mooier!

1 Lees meer
Hoe vaak lees jij nog ouderwets een boek (of reader)? Alleen op vakantie? Zonde want een thriller, roman of biografie kan ervoor zorgen dat jij je verliest in het verhaal en je weer eens ouderwets een beroep op je verbeelding kan doen. Dit is heerlijk ontspannend voor je geest en geeft je nadien weer energie.

2 Geef meer
Vrijwilligers werk is vaak enorm leuk. Bedenk wat jij leuk vindt? Zijn dit kinderen, dieren, ouderen, speciale events? En combineer dit met jouw sterke kant. Het goede gevoel wat je krijgt na een middagje wandelen met ouderen, een uurtje voorlezen of helpen in het asiel is enorm!

3 Kook thuis meer (of gezonder)
Het is heerlijk om buiten de deur te eten en het is makkelijk om wat te bestellen of in de magnetron te stoppen, maar je krijgt een goed gevoel van gezond eten wat je zelf hebt gemaakt. Kijk daarom niet meer op tegen koken, maar bedenk hoe dankbaar je lichaam is voor je gezonde maaltje.

4 Heb meer sympathie
Dit zorgt ervoor dat je minder snel boos bent op mensen. Natuurlijk zul je altijd wel eens gefrustreerd of geïrriteerd zijn, maar hoe jij reageert is jouw keuze. Denk aan één reden, in elke situatie, waarom er is gebeurd wat er is gebeurd. Dit kan je helpen om meer vrede met een situatie te hebben. Geef mensen het voordeel van de twijfel, ga er vanuit dat ze hun best doen maar dat ze op dat moment iets anders aan hun hoofd hadden. Al is het alleen maar voor je eigen gemoedsrust!

5 Bel je vrienden en familie vaker
Bellen?! Niet appen? Nee gewoon ouderwets bellen en bijkletsen. Het is fijn om op de hoogte te blijven van elkaars leven en het is leuk om je ouders of grootouders af en toe te bellen.

6 Vergeef jezelf meer
Ja, je hebt dat hele pak koekjes leeg gegeten terwijl je er maar 1 zou nemen, je bent toch op de bank blijven zitten terwijl je zou sporten. Niets aan te doen! Je hoeft niet direct zo streng voor jezelf te zijn, kan gebeuren we zijn maar gewoon mensen. Morgen ga je wel weer lekker sporten en eet je een hele bak wortels ipv een zak chips leeg.

7 Kom meer los van je telefoon
Wat doe je als je over straat loopt? Check je dan social media en je mail? Probeer je telefoon eens wat vaker in je tas te laten en zuig je longen vol met frisse lucht en maak je hoofd leeg. En wat doe je als je met iemand uit eten bent? Ligt die telefoon op tafel? Stop die telefoon gewoon in je tas en heb leuke gesprekken. Het geeft de ander in ieder geval een stuk beter gevoel wanneer jij je volle aandacht erbij hebt en je telefoon wegstopt.

8 Kom meer op tijd
Altijd wat te laat komen is geen goede kwaliteit. Je verdoet de tijd van iemand anders, die al kostbare tijd heeft vrijgemaakt om met jou af te spreken. Te laat komen komt over alsof je niet georganiseerd bent of je geen interesse hebt. Zet je klok 5 minuten eerder of ga eerder van huis weg, kleine moeite en een groot gebaar.

9 Ga meer naar buiten
Soms voel je je moe en lusteloos. Ook al heb je geen zin ga naar buiten! Stap op je fiets of ga een stuk wandelen. Je zult zien dat je je naderhand stukken beter voelt.

10 Denk meer om het milieu
Het zijn kleine dingen, maar toch kunnen ze een verschil maken. Stop met het kopen van plastic wegwerp flesjes en koop een goede fles die je kunt bijvullen. Houd altijd een opvouwbaar tasje bij je wat je kunt gebruiken als je onverwacht boodschappen doet. Scheid je afval en doe de kraan uit terwijl jij je tanden poetst.

Soms is het enige wat tussen jou en je geluk staat je prioriteiten. Dus zorg goed voor je lichaam en luister naar je gevoel.