Gezondheid Ontspanning

Wat zijn de voordelen van een massage?

Wat zijn de voordelen van een massage?

Misschien kies je er wel eens een enkele keer voor: een massage. Er zitten echter meer voordelen aan dan je wellicht denkt! Er zijn genoeg redenen om regelmatig een professionele massage te boeken. In dit artikel lichten we er meer over toe: wat zijn de voordelen van een massage?

Tot rust komen
Als je veel aan je hoofd hebt, ervaar je veel stress. We leiden drukke levens: stress speelt een grote rol. Het kan moeilijk zijn om alles even los te laten. Een massage kan je hierbij helpen. En dat kan gelukkig gewoon in de buurt! Denk aan een massage Zwolle. Tijdens de massage heb je even niets aan je hoofd. Het helpt om volledig te kunnen ontspannen. Je ligt in stilte en je aandacht is bij de aanrakingen. Hierna voel je je zowel lichamelijk als mentaal weer een stuk beter en frisser!

Vermindering van klachten
Heb je last van lichamelijke klachten? Hierbij kan een massage een uitkomst zijn. Een algemene massage kan al helpen om fysieke pijn te verminderen. Daarnaast is het een optie om voor een specifieke massage gericht op bepaalde klachten te kiezen. Pijn ontstaat vaak door spierspanningen in het lichaam. Een gerichte behandeling kan dit verminderen, door de juiste spieren te lokaliseren. Een voorbeeld is een behandeling bij chronische rugpijn. Het is prettig om middels een massage van de klachten af te komen, of om deze in ieder geval te verminderen.

Stimulatie van doorbloeding
Een goede doorbloeding is belangrijk! Een massage heeft een positieve uitwerking op de doorbloeding van je lichaam. Dit maakt dat je lichaam beter gaat functioneren, en bijvoorbeeld ook dat de kwaliteit van je huid kan verbeteren.

Momentje voor jezelf
Kom je er in je dagelijkse bestaan maar moeilijk aan toe om echt een moment voor jezelf te hebben? Of je nu een veeleisende baas of een druk gezin hebt: je zet jezelf al gauw op de laatste plaats. Een massage is een uitgelezen kans om even aan je verantwoordelijkheden te ontsnappen. Hier staat jouw belang voorop: je hoeft even met niemand rekening te houden.

Bewust worden van je lichaam
Je kunt veel over je lichaam leren tijdens en na de massage. Zo kunnen pijntjes of knelpunten je plotseling opvallen. Dit zegt weer iets over je staat van zijn. Een massage kan op die manier preventief werken, aangezien je opkomende klachten in een vroeg stadium kunt ontdekken.

Geluksgevoel neemt toe
Een massage kan ervoor zorgen dat je geluksgevoel toeneemt. Er komt namelijk endorfine vrij tijdens de massage. Deze lichaamseigen stof zorgt dat je blijer wordt en dat je gevoel van stress afneemt. Het is dus niet gek dat je je zo relaxed voelt na een massage – het is alsof je de hele wereld aan kunt en je zorgen als sneeuw voor de zon verdwenen zijn!