Gezondheid

Mijn 4 tips voor gezond en glanzend haar

tips voor gezond en glanzend haar
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Een mooie volle bos glanzend haar, dat willen we allemaal wel! Maar wist jij dat je wel degelijk invloed hebt op je haar? Want je haar, huid en nagels zijn vaak een reflectie van wat er gaande is in je lichaam. Sterk en glanzend haar, een frisse huid en sterke nagels komen van binnenuit. Dus als je merkt dat je haar dof is of steeds dunner wordt dan is het goed om eens naar je voeding en levensstijl te kijken. Onderstaand vind je 4 simpele tips voor gezond, glanzend en sterk haar:

1 Eet je haar gezond
Bepaalde voedingsmiddelen produceren keratine, het eiwit dat onmisbaar is voor sterk en gezond haar. Voeding of supplementen die zink, magnesium, Vitamine B 12 en foliumzuur bevatten geven je haar een oppepper. Maar voordat je deze voedingssupplementen gaat inslaan kun je ook voeding nemen wat rijk is aan deze stoffen. De beste voeding voor gezond en glazen haar:
Groente: kool, doppertjes, spinazie, broccoli en snijbiet
Noten, granen, zaden: pompoenpitten, lijnzaad, linzen, havermout
Fruit: appels, avocado’s, banenen, cranberries, meloen, dadels, grapefruit, druiven en sinaasappels
Vis: zalm, haring, paling, makreel
Drink ook voldoende water om je huid en haar voldoende te hydrateren.

2 Masseer je haar met olie
Door je hoofdhuid en je haar te masseren met olie geef je niet alleen je droge haar een oppepper, maar het stimuleert ook de bloedcirculatie wat haargroei stimuleert. Verwarm, als je wilt, de olie en doe het in een kleine kom. Begin bovenop je hoofd en schenk een beetje olie op je hoofd en haar en totdat je hele hoofd en haar bedekt zijn met olie. Neem vervolgens een paar minuten om je hoofdhuid te masseren met je vingers doormiddel van draaiende bewegingen. Laat de olie 30 minuten intrekken en spoel de olie uit onder de douche en was vervolgens je haar zoals je dit altijd doet. Doe dit één keer per week voor glanzend en zacht haar.

3 Vermijd hitte direct op je hoofd
Dit geldt ook voor de douche. Te warm water zal je haar uitdrogen en breken. Sluit je douchebeurt af met een koude douche waardoor je haarschubben kunnen sluiten en je haar beter beschermt is tegen invloeden van buitenaf. Probeer ook het gebruik van warmte apparaten zoals je föhn, stijl- of krultang tot het minimale te beperken.

4 Probeer je haar niet te vaak te wassen
Shampoo (zelfs die op natuurlijke basis) verwijdert sebum (talg) en dit talglaagje heb je juist nodig voor gezonde lokken. Wanneer jij je haar wast dan verwijder je dit laagje en zal je hoofdhuid extra hard zijn best doen om weer een nieuw laagje te produceren, wat betekent dat je haar steeds vetter wordt en je in een vicieuze cirkel zit. Als je elke dag je haar wast kun je proberen om het om de dag te wassen voor ongeveer een week. Als je haar hier aan is gewend dan kun kun je proberen om je haar op de derde dag te wassen. Neem de tijd om je haar en dit nieuwe ‘ritme’ te laten wennen om uiteindelijk minder tijd te hoeven besteden aan het wassen van je haar en om geld te besparen! Je haar zal er een stuk sterker door worden!

Glanzend en gezond haar willen we allemaal! Even een selfie nadat Dennis van salon D01 mijn haar weer onder handen heeft genomen.

In samenwerking met D01 Salon www.d01salon.com

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie