Gezondheid

6 manieren om ’s ochtends zonder koffie wakker te kunnen worden

6 Tips om 's ochtends wakker te worden zonder koffie!

Jezelf uit je bed krijgen is voor de meesten van ons gewoon niet zo makkelijk. Maar wanneer jij jezelf dan eindelijk uit bed hebt gesleept dan is echt wakker worden ook een dingetje. Natuurlijk kun je liters koffie naar binnen slurpen, maar er zijn andere opties om goed wakker te worden in de ochtend.

1 Eet een appel
Appels bevatten enorm veel natuurlijke suikers en het verwerken van deze natuurlijke suikers helpen je lichaam om wakker te worden. Omdat een appel ongeveer dezelfde hoeveelheid suiker heeft als een half blikje cola, geeft het je een flinke opleving. Maar omdat het natuurlijke suikers zijn dan is de opleving wel zonder die dip die je krijgt als je wel dat halve blikje cola drinkt.

2 Slaap met de gordijnen open
Zonlicht onderdrukt de aanmaak van het hormoon melatonine, het hormoon wat je helpt om in slaap te vallen. Daarom geeft zonlicht je ’s ochtends een boost en wordt het makkelijker om wakker te worden. Het beste is om direct als je wakker wordt bloot te staan aan daglicht daarom is het goed om de gordijnen open te laten wanneer je gaat slapen.
Gerelateerd: Goed nieuws tegen slapeloosheid; de ochtendzon helpt je beter slapen

3 Drink een glas ijswater
8 uur lang slapen zonder wat te drinken betekent dat je uitgedroogd wakker kunt worden. Hierdoor kun jij je moe voelen. Door direct een glas koud water te drinken kun je de dag goed beginnen. De gehele dag door goed drinken betekent sowieso dat jij je een stuk energieker voelt.

4 Gooi wat koud water over je gezicht
Door gevoelige gedeeltes van je lichaam (zoals je gezicht) opeens bloot te stellen aan koude zal je hele lichaam in een keer wakker schudden. Een koude douche nemen is het meest effectief, maar we kunnen ons voorstellen dat jij het liever bij een koude plens in je gezicht houdt.

5 Ga hardlopen
Hoewel hardlopen misschien wel het laatste is waar jij ’s ochtends aan denkt, doet een goede workout wonderen voor je energie. Door te sporten komen er endorfines vrij die je de hele dag een goed gevoel geven. En als je ’s ochtends gaat rennen krijg je direct je benodigde dosis zonlicht.
Gerelateerd: De voordelen van hardlopen die niets met afvallen te maken hebben

6 Geef jezelf een massage (of kijk je partner lief aan)
Een onderzoek heeft aangetoond dat wanneer jij jezelf op bepaalde plekken masseert jij je minder moe voelt. Door de bovenkant van je hoofd, het gedeelte tussen je duim en je wijsvinger, onder je knie, je nek of onder de bal van je voet te masseren kun je meer energie krijgen.