Geluk

5 redenen waarom je veranderingen altijd zou moeten omarmen

5 dingen die je kunnen helpen om veranderingen te accepteren
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Ga je starten met een nieuwe baan, verhuizen naar een nieuwe plek waar je nog niemand kent of zit je misschien midden in een scheiding? Veranderingen kunnen moeilijk en soms zelfs traumatisch zijn. Maar veranderingen hebben ook zeker positieve kanten en er zijn genoeg redenen waarom je veranderingen zou moeten omarmen!

1 Veranderingen zijn onvermijdelijk
Aan veranderingen zal je niet ontkomen in het leven. Je kan tegen de veranderingen vechten, maar veranderingen horen nou eenmaal bij het leven en ze zullen er altijd zijn. Dus omhels deze veranderingen en laat ze gebeuren.

2 Veranderingen zorgen voor meer spanning en avontuur in je leven
Wees eens eerlijk, als er nooit iets verandert in je leven en altijd alles maar hetzelfde blijft, dan zou het toch saai worden? Hoe fijn en vertrouwd standvastigheid ook kan zijn, te veel standvastigheid voelt alsof je stilstaat. Verandering geeft je leven een positieve lading.

3 Veranderingen zullen je laten zien wie degene zijn die echt belangrijk voor je zijn
Je zal er op geen manier beter achter komen wie er echt voor je zijn als je gaat verhuizen, gaat trouwen, een kind krijgt of iemand verliest. Grote veranderingen laten je zien welke personen in je leven een positieve invloed op jou hebben (of een minder goede invloed).

4 Veranderingen zijn nieuwe hoofdstukken van je levensverhaal
Hoe meer veranderingen je hebt doorgaan in je leven, hoe meer hoofdstukken je zult hebben om op terug te kijken, hoe meer verhalen je hebt te vertellen aan je kleinkinderen en hoe meer lessen je kan delen met mensen waar je van houdt. Sommige veranderingen lijken in eerste instantie misschien negatief, maar vaak zal later blijken dat bijna alles een reden heeft.

5 Verandering kan je brengen waar je altijd al op wachtte
Soms heeft het leven verassingen voor ons petto waar we niet altijd op zitten te wachten. Maar onthoud dat wanneer er een deur dichtgaat er ergens anders altijd weer een raam opengaat. Dus misschien wordt je contract niet verlengd, maar vind je daarna een andere baan waar je de man van je dromen tegenkomt. Soms duurt het even voordat je inziet waar deze verandering goed voor was, maar blijf vertrouwen houden.

Als het leven voor jouw gevoel momenteel iets te snel verandert dan kun je niets anders doen dan je gordel omdoen, je vasthouden en je mee laten stromen met deze veranderingen. Go with the flow en kijk wat er gebeurt.