Relaties

De 4 factoren voor succesvolle relaties

De 4 factoren voor een succesvolle relatie

1 Leer hoe je van jezelf kunt houden
Je kunt je liefde niet met je partner delen wanneer jij jezelf van binnen leeg voelt doordat jij jezelf in de steek hebt gelaten. Van jezelf houden betekent dat je de verantwoordelijkheid neemt voor jouw gevoelens in plaats van dat jij je partner  verantwoordelijk houdt voor je pijn, vreugde en eigenwaarde.

Wanneer jij van je partner verwacht dat hij jou de liefde en aandacht geeft die jij niet aan jezelf geeft dan probeer je eigenlijk je partner te controleren, en dat leidt tot problemen. Je intense verlangen naar liefde van je partner kan ervoor zorgen dat dingen uit balans raken.

Onderdeel van van jezelf houden is te leren om jouw eigen prachtige ziel te zien, zodat jij jezelf kunt gaan waarderen in plaats van jezelf te bekritiseren. Je eigen essentie leren kennen komt doordat je in contact staat met jezelf. We kunnen onze eigen essentie niet zien wanneer we kijken met de ogen van ons ego, wat vaak is beschadigd en gelooft dat je niet goed genoeg bent.

2 Zie en waardeer je partner
Wanneer we verliefd worden, dan worden we verliefd op elkaars ziel en essentie. Maar in veel gevallen neemt het beschadigde ego het over met controle strategieën als boosheid, wrok, jaloezie en afstand. Probeer daarom je partner echt te blijven zien. Blijf hem zien als de man waarop je ooit verliefd werd, waardeer de dingen die hij voor je doet. Spreek je dankbaarheid uit en probeer de relatie niet als vanzelfsprekend te zien.

3 Wees goed voor je partner
Succesvolle stellen zijn goed voor elkaar. Maar het is moeilijk om goed voor je partner te zijn wanneer jij jezelf afwijst en in de steek laat. Want hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe meer jij voor je relatie zorgt. Wanneer jij goed voor jezelf zorgt dan is je hart vervuld met liefde en kun je deze liefde makkelijk met iemand delen zonder dat jij jezelf hiervoor opgeeft of opoffert.

4 Wees genereus
Succesvolle stellen vinden het leuk om elkaar aan te moedigen en elkaar sterker te maken. Ze zijn er voor elkaar en ze doen lieve dingen voor elkaar. Ze zijn genereus met hun tijd, hun liefde, acceptatie en steun.