Geluk

Sommige mensen zullen hun ongelijk nooit toegeven

Ze zullen altijd proberen de schuld op iemand anders te schuiven, omdat ze niet volwassen genoeg zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen daden. Ze voelen alsof ze onmogelijk fout kunnen zitten. Ze voelen alsof ze gedwongen zijn om te falen vanwege hun verleden of huidige omstandigheden, terwijl ze in werkelijkheid volledig verantwoordelijk zijn voor hun eigen beslissingen. Ze hebben de keuze welk pad ze nemen, en als ze verkeerd kiezen, zouden ze ervoor moeten uitkomen.

Je kunt misschien een excuus krijgen van zo iemand, maar het zal niet oprecht zijn. De enige keer dat ze excuses aanbieden is om je te manipuleren, om je te laten geloven dat ze vergeving verdienen, om je te bedriegen zodat ze krijgen wat ze willen.

In andere gevallen zullen ze nooit toegeven dat ze iets verkeerd hebben gedaan. Ze zullen nooit simpelweg “sorry” zeggen en het daarbij laten. Er zal altijd meer zijn in de zin. Ze zullen zich verontschuldigen en vervolgens excuses aanvoeren over hoe je hen eigenlijk niet de schuld kunt geven, omdat het de schuld van hun ex is, of hun ouders, of jouw schuld.

En als je de moed hebt om hen te confronteren, om hen te wijzen op hun onzin, zullen ze de situatie volledig omdraaien. Ze zullen opsommen wat ze allemaal aardigs voor jou hebben gedaan en je ondankbaar noemen. Ze zullen vermelden hoe jij ook niet perfect bent en dat ze dat nooit tegen je hebben gehouden. Ze zullen proberen je schuldig te laten voelen, ook al waren zij degene die fout zat.

Volg Herhealth.nl op Instagram

Sommige mensen zullen nooit toegeven dat ze ongelijk hebben. Ze zullen nooit nadenken over hun keuzes en tot de conclusie komen dat ze moeten veranderen. Het maakt niet uit wat je doet, of hoeveel je van ze houdt, want je zult nooit een argument met hen winnen. Ze zullen alles uit de kast halen om te bewijzen dat ze onschuldig waren. Ze zullen leugens verzinnen. Ze zullen geruchten verspreiden. Ze zullen de waarheid verdraaien om in hun eigen verhaal te passen.

Je kunt tegen ze schreeuwen, je kunt ze uitschelden, of je kunt hen rustig feiten presenteren – maar het zal geen verschil maken. Ze hebben een talent om de realiteit te vervormen. Ze creëren hun eigen waarheid. En ze proberen zoveel mogelijk mensen te laten geloven in die ‘waarheid’, zodat jij uiteindelijk degene lijkt die gek is. Jij bent degene die fout lijkt te zijn.

Als je oog in oog staat met iemand giftig, is het beste wat je voor jezelf kunt doen, weglopen. Je zult hen nooit tot rede kunnen brengen. Je zult hen nooit vanuit jouw perspectief naar de situatie kunnen laten kijken. Je zult hen nooit kunnen laten toegeven dat ze te ver zijn gegaan. Toxische mensen denken niet logisch. Ze denken alleen aan zichzelf.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?