Relaties

6 redenen waarom vrouwen zich ongelukkig kunnen voelen in een relatie

6 redenen waarom vrouwen zich ongelukkig kunnen voelen in een relatie

Aan een relatie moet je blijven werken, maar soms lukt het, ook al is de liefde aanwezig, toch niet om je gelukkig te voelen in je relatie. In die gevallen vragen we ons af: “Wat is er gebeurd?”

Onderstaand zie je 6 redenen waarom vrouwen zich soms niet gelukkig meer voelen in hun relatie:

1 Ze voelen zich alleen
Een vrouw moet het gevoel hebben dat ze er toe doet. Als haar partner er niet is om haar te steunen dan wordt het moeilijker om nog voor de relatie te vechten. Vrouwen zijn zorgers en mannen laten dit vaak erg makkelijk over zich heen komen. Mannen worden op deze manier heel comfortabel met het idee dat hun vrouw wel voor ze zorgt. Als de liefde en attentie niet gelijk zijn verdeeld in een relatie realiseren vrouwen zich dat ze zich niet meer zo gelukkig voelen in hun relatie.

2 Ze worden niet erkend
Een vrouw wil het gevoel hebben dat ze wordt begrepen, geaccepteerd, gerespecteerd en gesteund. Als ze dingen met haar partner deelt dan doet ze dit omdat ze een band met haar partner wil opbouwen. Eigenlijk is het simpel: veel vrouwen houden van eenvoudige dingen om zich geliefd te voelen. Het vuilnis buiten zetten, de was doen of iets anders wat een man voor haar doet. Een vrouw zal verder gaan kijken als ze het idee krijgt dat ze als vanzelfsprekend wordt gezien.

3 Ze voelen zich niet langer sexy
Mannen zijn seksuele wezens, ze zijn bijna altijd in voor seks. Een vrouw heeft intimiteit, voorspel en het gevoel nodig dat haar man naar haar verlangt. Vrouwen leven veel in hun hoofd en hebben romantiek nodig. Als een partner alleen opgewonden wordt door porno of andere vrouwen of alleen wat ontlading zoekt dan is dit een enorme afknapper voor de meeste vrouwen. Als een vrouw zich realiseert dat haar man haar niet meer speciaal laat voelen (binnen en buiten de slaapkamer) zal ze steeds ongelukkiger worden in haar relatie.

4 Er vindt een grote verandering plaats
Midlife crisis is voor iedereen verschillend. De meeste vrouwen hebben geen nieuwe auto, motor of nieuwe kleding nodig. Ze hebben het nodig om te weten dat hun man ze sexy vindt en naar ze verlangt. Het leven verandert, kinderen gaan de deur uit, ouders hebben verzorging nodig of er is financiële stress. Het enige wat de meeste vrouwen in deze situatie nodig hebben is de steun van hun man. Als ze deze steun niet voelt zal ze zich al snel eenzaam voelen.

5 Ze houden niet van voorspelbaarheid
Vrouwen willen het gevoel blijven houden dat ze er toe doen, ook als ze al 25 jaar zijn getrouwd met hun partner. Een klein briefje op tafel, een keer een bloemetje meenemen of spontaan een etentje zijn de dingen die veel vrouwen heel erg kunnen waarderen. Sleur voelt niet goed, sleur is saai en voorspelbaar en het is zo makkelijk om deze sleur te doorbreken.

6 Hun man is fysiek niet aanwezig
Vrouwen toleren over het algemeen veel, maar een man die meer interesse toont in de dingen die buiten het huis gebeuren is een absolute no-go. Een vrouw heeft een partner nodig die haar waardeert en die geïnteresseerd in haar is. Als een man meer geïnteresseerd in alles wat er buiten de deur gebeurd dan voelt ze zich genegeerd. Want als je partner liever zijn tijd besteedt met anderen dan is het logisch dat jij je als vrouw heel ongelukkig voelt.