Gezond gewicht Gezondheid

5 Tips om slechte tussendoortjes te weerstaan

5 tips om slechte tussendoortjes te weerstaan

Tussendoortjes zijn helemaal niet erg, goed juist om je bloedsuiker spiegel stabiel te houden. Maar denk dan aan gezonde tussendoortjes als een stuk fruit of een wortel met wat hummus. Maar helaas nemen we vaak (soms zelfs zonder dat we dit door hebben) tussendoortjes waar ons lichaam niet zo blij van wordt.

Onderstaand zie je 5 tips om je snack gewoontes onder controle te houden:

1 Luister naar je maag
Letterlijk, luister naar je maag. Heb je geen honger en is je maag niet aan het rommelen? Eet dan niet. Onderzoek toont aan dat 62% van de Amerikaanse bevolking snackt omdat ze trek hebben en niet omdat ze honger hebben,15% snackt omdat ze zich vervelen en 15% omdat ze gestrest zijn.

2 Houd de pauze, maar dump het koekje
Voor veel mensen is een pauze gewoon weer een excuus om te eten. Is het tijd voor je kopje thee of koffie,? Hup een koekje of een stukje chocolade erbij. Zorg ervoor dat je pauzes neemt, maar ga een stukje wandelen of geniet van je kopje thee zonder wat zoets.

3 Zorg dat je geen ongezonde snacks binnen handbereik hebt
Altijd handig, zo’n zak snoep in de auto voor het geval je honger krijgt.. totdat je in de file staat en je verveelt of gestrest bent. Opeens is die hele zak zomaar op. We zijn biologisch geprogrammeerd om te eten zodra we voedsel zien. Dus houd je ongezonde snacks buiten het zicht.

4 Verdeel je calorieën
Neem het aantal calorieën wat je op een dag eet en verdeel dit door het aantal maaltijden wat je eet. Wanneer jij je houdt aan 3 maaltijden op een dag dan kunnen dit best flinke porties zijn (ongeveer 660 calorieën per maaltijd als je rond de 2000 calorieën per dag neemt). Maar wanneer je merkt dat je tussendoor altijd honger krijgt en een snack nodig hebt dan is het goed om richten op 500 calorieën per maaltijd en 250 calorieën per snack.

5 Snack slim
Het idee van een tussendoortje is om je honger te stillen tot je volgende maaltijd. Voeding wat bijna niet bewerkt is stilt je honger het beste, zeker wanneer er vezels, eiwitten en gezonde vetten in je tussendoortje zitten. Vergeet niet om op je porties te letten, want ook in gezonde noten zitten calorieën. Maar zelfs in kleine hoeveelheden geven deze voedingsmiddelen je een verzadigd gevoel.

www.womenshealthmag.com