Geluk

Stop met deze dingen!! Ze maken je niet gelukkig

Stop met het doen van deze dingen!!

1 Stop met tijd spenderen aan de verkeerde mensen
Het leven is te kort om te spenderen met mensen die je geluk en energie uit je zuigen. Als iemand jou in zijn of haar leven wil dan maken ze hier ruimte voor. Je zou niet hoeven te vechten voor je plek. En vergeet niet dat mensen die er ook voor je zijn als het slecht gaat de mensen zijn die je echte vrienden zijn.

2 Stop met weglopen voor je problemen
Ga je problemen aan. Dit is niet makkelijk en je hoeft ook niet direct al je problemen op te lossen, zo zijn we niet gemaakt. We zijn gemaakt om overstuur te raken, om onderuit te gaan en om pijn te voelen. Want dat is het leven, je maakt fouten, je hebt verdriet en je leert ervan. Dit is wat er uiteindelijk voor zorgt dat je bent wie je bent.

3 Stop met liegen tegen jezelf
Je kunt tegen iedereen liegen als je wilt, maar niet tegen jezelf. Onze levens verbeteren vaak alleen maar als we een kans grijpen. En de eerste lastige kans die je moet grijpen is de kans om eerlijk tegen jezelf te zijn.

4 Stop met het naar achter schuiven van je eigen behoeftes
Het meest pijnlijke wat je kan overkomen als je van iemand houdt is, is dat jij jezelf verliest. Dat je vergeet dat jij ook speciaal bent. Het is goed om anderen te helpen, maar help jezelf ook. Als er ooit een moment is om je hart te volgen en om iets te doen wat voor jou belangrijk is dan is het nu!

5 Stop met het proberen om iemand te zijn die je niet bent
Één van de grootste uitdagingen van het leven is jezelf zijn in een wereld waarin iedereen probeert om je te laten zijn zoals iedereen. Iemand zal altijd mooier, slimmer, slanker of jonger zijn, maar iemand zal nooit jij zijn. Verander niet omdat je denkt dat mensen je dan leuker vinden. Wees jezelf en de juiste mensen zullen jou leuk vinden om wie je echt bent.

6 Stop met het proberen om het verleden vast te houden
Je kunt geen nieuw hoofdstuk in je leven beginnen als je jouw oude hoofdstuk blijft herlezen.

7 Stop met bang zijn om fouten te maken
Iets doen en het dan verkeerd doen is al 10 keer productiever dan niets doen. Elk succes kent een reeks van mislukkingen voordat het een succes werd en elke mislukking leidt naar succes. Je zult zien dat je veel meer spijt krijgt van de dingen die je niet hebt gedaan dan van de dingen die je wel hebt gedaan.

8 Stop met het straffen van jezelf voor oude fouten
We houden misschien een keer van de verkeerde persoon, we huilen over de verkeerde dingen, maar hoe fout dingen ook gaan.. één is zeker: fouten in het verleden zorgen ervoor dat we nu wel de juiste dingen en personen vinden. We hebben allemaal fouten gemaakt, geworsteld met dingen en hebben allemaal wel eens spijt van ons verleden. Maar jij bent niet je fouten!! Van elke fout heb je geleerd en heeft je gevormd in de persoon die je nu bent.

9 Stop met proberen van het kopen van geluk
Veel van de dingen die we verlangen zijn duur. Maar de waarheid is dat de dingen die ons echt geluk brengen gratis zijn: liefde, lachen en geluk kosten vaak niet zo veel.

10 Stop met het kijken naar anderen voor jouw geluk
Als je niet gelukkig bent met wie je van binnen bent, dan zul je ook niet gelukkig worden als je een relatie met iemand krijgt.

11 Stop met piekeren
Denk niet te veel na, anders ga je een probleem creëren wat er in eerste instantie niet eens was. Evalueer situaties en onderneem actie. Je kunt niet veranderen wat je weigert te confronteren.

12 Stop met denken dat je er niet klaar voor bent
Niemand voelt zich ooit 100% klaar als zich een nieuwe kans aandoet. Want de beste kansen liggen buiten onze comfort zone, wat betekent dat we ons eerst oncomfortabel ‘moeten’ voelen voordat we iets bereiken.

13 Stop met starten van relaties voor de verkeerde redenen
Relaties moet je wijs kiezen. Het is beter om alleen te zijn dan in verkeerd gezelschap. Je hoeft niets te haasten, als het zo moet zijn dan gebeurt het wel. En dan gebeurt het met de juiste persoon, op het juiste moment en voor de juiste redenen. Wordt verliefd als je er klaar voor bent, niet omdat je eenzaam bent.

14 Stop met het afwijzen van nieuwe relaties omdat oude niet werken
Sommige ervaringen zullen je iets leren, soms zul je worden getest. Maar leer van je ervaringen en laat ze je niet tegenhouden om nieuwe ervaringen op te doen.

15 Stop met jezelf vergelijken met anderen
Maak je geen zorgen dat anderen het beter doen dan jij. Concentreer je op jezelf. Succes in een gevecht tussen jou en jezelf en niemand anders.

16 Stop met het hebben van een wrok
Leef je leven niet met haat in je hart. Je zul je zelf meer kwaad doen dan de mensen die je haat. Vergeven betekent niet dat je zegt dat het oké is wat iemand je heeft aangedaan, het is zeggen dat je het loslaat omdat je jouw geluk niet langer door de ander laat verpesten. Laat het los, vind rust en bevrijd jezelf.

17 Stop met het vergeten te genieten van kleine dingen
Geniet van de kleine dingen, want er zal een dag komen dat je terugkijkt en je realiseert dat dit de grote dingen waren.

18 Stop met proberen om alles perfect te doen
De wereld beloont geen perfectionisten, het beloont mensen die iets gedaan krijgen.

19 Stop met het kiezen van de makkelijkste weg
Het leven is niet makkelijk, vooral niet wanneer je iets wilt bereiken. Neem niet de makkelijkste weg, maar doe bijzondere dingen!

20 Stop met doen alsof alles goed gaat als dit niet zo is
Het is niet erg om soms even in te storten. Je hoeft niet altijd sterk te zijn en het is niet nodig om constant te bewijzen dat alles goed gaat. Huil als je moet huilen, het lucht op om je tranen te laten stromen. En hoe sneller je dit doet, hoe sneller je in staat bent om weer te lachen.

21 Stop met het focussen op de dingen waarvan je niet wilt dat ze gebeuren
Focus op je wilt dat er gebeurt. Positief denken is de voorbode van elk succesverhaal. Als je elke ochtend wakker wordt met de gedachte dat er wat prachtigs kan gebeuren dan zul je veel meer aandacht geven aan de mooie dingen.

22 Stop met ondankbaar zijn
Hoe goed of slecht je het nu ook hebt, wees dankbaar. Iemand anders vecht op dit moment voor zijn of haar leven. In plaats van te bedenken wat je allemaal niet hebt is het goed om te bedenken wat je allemaal wel hebt.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

marcandangel.com