Gezondheid

Oeps! Doen we deze beauty rituelen nou allemaal verkeerd?

Doen we deze beauty rituelen allemaal verkeerd?

1 Je zonnebrand voor je make-up aanbrengen
Je zou je zonnebrand creme niet voor je foundation moeten aanbrengen, zegt dermatoloog Jessica Wu. “Wanneer je eerst je zonnebrand aanbrengt, dan je dagcreme en dan je make-up dan verstoor je het zonnebrand filmpje”, voegt ze toe. Door andere producenten over je zonnebrand creme aan te brengen verwijder je wat van het SPF, waardoor je niet overal genoeg beschermd bent. Smeer daarom een dun laagje zonnebrand creme met minimal factor 30 op je gezicht wanneer je klaar bent met je make-up.

2 Je rekent op de SPF in je make-up
Een getinte creme of foundation met SPF is beter dan niets, maar de meeste mensen smeren niet voldoende foundation op om voldoende te worden beschermd tegen schadelijke UV stralen, aldus Health Magazine. Vaak is het daarnaast zo dat de SPF in je make-up je alleen beschermt tegen UVB en niet tegen UVA stralen (beide kunnen huidkanker veroorzaken en zorgen voor vroegtijdige veroudering van de huid). Houd er ook rekening mee dat de factor in je dagcreme je ook maar voor korte tijd beschermt, de hele dag blijven smeren dus met een aparte zonnecreme voor een goede bescherming.

3 Je gezicht wassen met een washandje
Je gezicht schoonaken met een washandje is niet de beste manier om vuil en vet van je huid te verwijderen. De vezels in je washandje kunnen je huid irriteren en de beschermde laag beschadigen wat fijne lijntjes en uitdroging kan veroorzaken, zegt dermatoloog Mona Gohara. In plaats daarvan raadt zij aan om je handen te gebruiken om gezichtsreinigers mee aan te brengen en af te wassen.

4 Tonic gebruiken
Wanneer je geen last hebt van acne en je gebruikt een milde gezichtsreiniger dan is de kans groot dat je geen tonic nodig hebt. Een tonic reinigt de huid en verkleint de poriën en je vergroot het risico dat jij je huid te veel uitdroogt wanneer je ook al andere producten gebruikt, zegt dokter Gohara. Behalve als je een erg vette huid hebt, dan kun je een tonic gebruiken wanneer je huid erg onrustig is.

5 Te veel reinigen
Een vette huid is niet direct slecht; dokter Gehara zegt dat natuurlijke vetten die worden geproduceerd door je huid nodig zijn om je huid te beschermen. Veel mensen geloven dat het tintelende gevoel na een wasbeurt een goed iets, maar dat strakke gevoel betekent dat jij de natuurlijke vetten van je huid hebt verwijderd. Gebruik een zachte reiniging en gebruik daarna een moisturizer. Je kunt er ook overdenken om je huid 1 keer per dag te reinigen (’s avonds), om te voorkomen dat je huid niet te veel wordt gereinigd.

6 Je nagellak verwijderen met producten met aceton
Nagellak remover waar aceton in zit maakt het makkelijk om je nagellak te verwijderen maar het kan je nagels uitdrogen. Dit kan je nagels verzwakken waardoor ze makkelijker breken. Ga dus opzoek naar een nagellak remover zonder aceton.

7 Denken dat oogcreme noodzakelijk is
Het is niet verkeerd om een oogcreme te gebruiken, maar je hebt het niet nodig. Behalve als de huid om je ogen snel geïrriteerd raakt, maar anders kun je gewoon je normale creme gebruiken voor de huid om je ogen, zegt dokter Wu. Scheelt een hoop geld.

8 ’s Avonds je gezicht niet reinigen
“Ga nooit naar bed met je make-up op”, vertelt Harold Lancer, dermatoloog aan Health Magazine. Wanneer jij je gezicht niet reinigt kan je make-up je poriën verstoppen en dit kan acne en mee-eters veroorzaken. Dus ook al ben je moe, haal je make-up eraf!

www.rd.com