Gezondheid

Versla de hitte met deze handige trucs!

Versla de hitte met deze trucs

We hebben al kunnen genieten van de eerste lekkere dagen van dit jaar. Maar waarschijnlijk krijgen we nog wel wat warme dagen en op die dagen kun je wel wat verkoeling gebruiken! Onderstaand vind je simpele en handige tips om wat verkoeling te krijgen tijdens de warme dagen van de komende zomer.

1 Muntthee verstuiver
Maak een pot thee van verse munt, laat dit afkoelen en doe het in de koelkast. Wanneer het lekker koud is kun je het in een verstuiver schenken (plantenspuit) en hiermee jezelf nat sprayen. Dit is beter dan water want de munt uit de thee geeft je huid een heerlijk fris tintelend gevoel.

2 Adem als een yogi
Als jij je weer eens oververhit voelt kun je de volgende keer wat yoga ademhalingen proberen. Rol je tong door beide zijkant omhoog te krullen (als je dit kunt), adem dan vervolgens in door je mond, houd je adem een aantal seconden vast en adem rustig uit door je neus. Herhaal dit 5 tot 10 keer.

3 Koel je matras af
Leg soft gel ijspakjes op je matras onder je hoeslaken. Leg ze onder je benen, nek of je lage rug voor het meeste comfort. Je kunt ook rijst invriezen in een sok en deze tussen je lakens stoppen. Het rijst zal ervoor zorgen dat het langer koel is in je bed.

4 Maak je eigen airco
Bevries een aantal waterflessen en plaats deze voor je ventilator en je zal een veel koelere wind voelen. Je kunt eerst nog wat zout aan het water toevoegen voordat je het bevriest om zo de koelte langer vast te houden.

5 Gebruik Aloë vera
Aloë vera is een natuurlijke verkoeler; je kunt het op je huid smeren als je bent verbrand maar je kunt het ook verwerken in diverse recepten. Verse Aloë vera gel is bitter maar in combinatie met wat zoetstof als honing of stevia kun je er prima een verkoelende smoothie van maken.

6 Pittig eten
Je hebt het al zo warm, dus waarom zo je ook nog pittig willen eten? Omdat je van pittig eten gaat zweten en je voelt je koeler als je zweet aan het opdrogen is. Rode pepers laten je lichaam meer zweten zonder dat het de temperatuur van je lichaam doet stijgen.

7 Drukpunten
Gebruik een fles ijswater om je drukpunten te verkoelen. Je kunt bijvoorbeeld de koele fles tegen je enkels, polsen, knieholten en nek drukken.

8 IJskoude lakens
Je kunt een aantal uur voordat je gaat slapen je lakens in een plastic tas in de vriezer stoppen. Voordat je gaat slapen haal je ze weer uit de vriezer en zo heb je een heerlijk koel bed.

9 Een koude douche
Als bovenstaande tips nog niet helpen dan kun je altijd nog een verfrissende koude douche nemen en het zweet van die dag van je warme lichaam spoelen.

www.rd.com