Geluk

Dankzij deze tips wordt je huis een plek waar je energie van krijgt

Dankzij deze tips wordt je huis een plek waar je energie van krijgt

We krijgen energie van gezond eten, van leuke mensen, van beweging en van de natuur. Maar ook je huis kan ervoor zorgen dat meer energie hebt. Want door van je huis een plek te maken waar je echt kunt opladen kun je de wereld aan!

1 Ga nooit slapen als de keuken niet is opgeruimd
We beginnen even met een praktische tip, maar wel een belangrijke. Want hoe fijn is het om ’s ochtends de dag te beginnen in een frisse schone keuken. Dit geeft meteen een goed en energiek gevoel. Heel anders dan wanneer je de dag moet beginnen met opruimen van de troep of viezigheid van de dag ervoor.  Probeer je ’s avonds te verzetten tegen het feit dat je naar bed wilt terwijl de keuken nog niet is opgeruimd. Ruim alles die avond nog op in de keuken, zet glazen in de afwasmachine of was ze af, veeg het aanrecht schoon. Of je nou een lekkere frisse moderne keuken of misschien al een wat gedateerde keuken hebt, een opgeruimde schone keuken is gewoon fijn!

2 Ramen open
Een gemiddeld huishouden produceert wel 10 tot 15 liter vocht per dag, dit door transpireren, uitademen, koken en wassen. Deze vochtige lucht is vervuild en moet het huis worden uitgevoerd zodat frisse lucht het huis in kan stromen. Een slecht geventileerd huis kan leiden tot hoofdpijn, benauwdheid, hoesten, slijmvorming, chronische neusverkoudheid en astma. Dus gooi lekker die ramen open en laat de frisse lucht je huis binnen!

3 Kruip in comfortable zachte hoekjes
Leg zachte kleden en kussens neer op plekken waar mensen graag zitten. Leg een kleed neer op de bank, de leesstoel of de fauteuils. Met zachte kussens een kleed om je schouders heen geslagen of over je benen voel jij je warm en beschermt.

4 Ontdoe je van onnodige rommel
Rommel creëert chaos en zorgt dat je overzicht verliest. Dit kost je energie in plaats van dat het je energie geeft. Ontdoe je daarom van onnodige rommel. Dit kan enorm bevrijdend werken. Gooi daarom magazines die je hebt gelezen weg, ontdoe je van kleding die je al een jaar niet hebt gedragen, breng decoraties die niets toevoegen naar de kringloop, gooi oude planten die niet meer mooi zijn in de gft bak en verwijder kunst waar je op uitgekeken bent. 

5 Kaarsen
Kaarsen zorgen voor warmte en kalmte in je huis. Ook kun je kiezen voor geurkaarsen die je herinneren aan de fijne momenten uit het verleden. Laat je kalmeren door de vlammetjes van je kaarsen en geniet ervan. Zet rustgevende muziek op en geef je over aan de rust van je huis.

6 Stel niets uit
Als er een pakketje wordt bezorgd pak deze dan uit en gooi de verpakking direct weg. Als je iets laat vallen of morst, ruim het op. Lege snoeppapiertjes? Gooi ze direct in de afvalbak. Neem lege glazen direct mee naar de keuken en laat ze niet door het hele huis staan. Hoe langer je wacht hoe lastiger en meer werk het wordt. Als je dingen direct doet dan houd je overzicht wat je rust geeft. 

7 Voeg een beetje natuur toe
De natuur is de ultieme manier om te relaxen. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van de natuur op de mens. De natuur  zorgt ervoor dat makkelijker kunnen ontspannen, het verlaagt stress en het zorgt ervoor dat we sneller herstellen van een ziekte. Dus zorg voor planten, bomen, bloemen en kristallen in je huis.