Geluk

Durf de controle uit handen te geven, durf los te laten

Durf de controle uit handen te geven, durf los te laten

Staat jouw geest ook nooit stil en ben je een enorme piekeraar? Je geest kan soms zo vermoeiend zijn, het maakt zich zorgen om dingen die nog niet eens zijn gebeurd. Bedenkt de worst case scenario’s terwijl er in realiteit waarschijnlijk niets aan de hand is.

En ben jij soms ook zo gefocust op alle dingen die je niet hebt en vergeet je hierdoor de dingen te waarderen die je juist wel hebt? Je vergelijkt jouw levenspad met die van anderen, terwijl je voor het gemak negeert dat jij een andere route in het leven hebt. Je denkt dat je achterloopt, je maakt je druk om de timing van jouw leven en zo blijf je maar malen in je hoofd. Je vergeet om dingen los te laten.

Want je denkt dat jij alle touwtjes van je leven in je handen hebt. Dat jij controle hebt over alles wat er gebeurd. Dat jij de macht hebt, dat jij de besluiten moet nemen over jouw lotsbestemming, dat jij alles moet doen en dat is vermoeiend. 

Want het is vermoeiend om jezelf altijd maar weer te bewijzen. Om altijd sterk te zijn. Om altijd alle keuzes te maken. Daarom kan het zo fijn zijn om los te laten en om je over te geven. Om je over te geven aan de stroming van het leven. Want hoe hard jij ook je best doet, het leven verandert. Hoe graag jij ook wilt dat de dingen gebeuren op de momenten dat jij dit wilt, het leven kent zijn eigen weg. 

Vertrouw hierop, stop met piekeren over dingen waar je toch geen controle over hebt. Probeer niet langer om antwoorden te vinden op al je vragen. Het leven wordt makkelijker als je meevaart op de stroming in plaats van er tegen in te zwemmen. Als je je laat meevoeren door de golven in plaats van te proberen ze te verslaan. 

Onthoud dat alles wat geforceerd of moeilijker dan zou moeten voelt, je pijn doet en je stress geeft niet voor jou is. Door deze mentaliteit te hebben zul je makkelijker beslissen of je iets wel of niet moet loslaten. Dingen die voor jou bedoeld zijn zullen soepel je leven inkomen. Des te meer je vecht voor iets wat niet voor jou is, des te meer het tegen jou zal vechten. 

Heb vertrouwen, accepteer verandering en blijf doorgaan. Geef jezelf toestemming om te vertrouwen op het onbekende. Wat het leven ook in petto heetf, jij kunt dit! Als we vast blijven houden aan de verkeerde mensen of dingen dan maken we onszelf klaar voor een miserabel leven. Loslaten kost kracht, kracht die je meer rust en vrede zal brengen dan vastzitten in situaties die je hart elke dag een beetje zwaarder maken. Soms is een einde niet zo slecht, soms is het niet eens een einde maar een brug naar een nieuw begin.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?