Geluk

Waarom ik langzaam vertrouwen krijg in de timing van mijn leven

Waarom ik langzaam vertrouwen krijg in de timing van mijn leven

Ik leer langzaam dat alles op zijn eigen moment gebeurt en dat dit prima is. Ik leer hoe ik het rustiger aan kan doen en hoe ik niet alles kan sturen. Ik leer hoe ik dingen die niet zo bedoeld zijn kan loslaten. Misschien hoef ik niet alles op een rijtje te hebben voor een bepaalde leeftijd. Misschien hoef ik niet voor mijn 30ste een relatie te hebben en voor mijn 35ste 2 kinderen te hebben. Misschien slaat deze ‘planning’ nergens op en kent mijn reis een hele andere tijdslijn. Ik leer langzaam dat ik vertrouwen mag hebben in de timing van mijn leven. Ik leer elk jaar iets nieuws, ik groei elk jaar, ik word elk jaar iets wijzer en elk jaar wordt de timing van mijn leven logischer.

Ik leer ook dat timing misschien niet altijd aan mijn kant heeft gestaan, maar dat het wel aan de juiste kant heeft gestaan. Het stond aan de kant die mijn toekomst makkelijker en beter heeft gemaakt. Ik hoop dat mijn timing uiteindelijk goed is en dat ik ben waar ik moet zijn en dat ik samen ben met wie ik samen moet zijn.

Ik leer langzaam dat wachten niet zo slecht is. Wachten betekent niet dat je passief bent, wachten betekent niet dat je hebt gefaald. Wachten betekent niet dat je leven uit elkaar valt. Wachten hoort bij het leven. Geduld is iets wat we moeten accepteren en leren te hebben. Wachten kan soms betekenen dat je vertrouwen moet hebben in het leven.

Ik leer langzaam dat het niet erg is dat dingen later komen. Ik leer langzaam dat het niet erg is om te kort tijd te hebben. Het is niet het einde van de wereld, er is altijd een nieuwe morgen. Er komt altijd een tweede kans, een nieuwe dag of een nieuw jaar. Niets duurt voor eeuwig. Jouw timing zal niet altijd tegen je blijven werken en het zal niet altijd verkeerd zijn.

Het is niet erg om timing te laten winnen. Om mee te gaan met zijn flow. Want waarom moeten we het tegendeel bewijzen? Onszelf bewijzen? Met wie gaan we eigenlijk de strijd aan? Misschien kunnen we onszelf minder focussen op wanneer dingen gebeuren, maar op hoe we dingen kunnen laten gebeuren.

Timing staat aan onze kant en we kunnen erop vertrouwen. Uiteindelijk lopen dingen zoals ze moeten lopen en kunnen we dingen niet forceren. Alles komt, als de tijd daar is, op zijn pootjes terecht.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Thoughtcatalog.com