Relaties

Hoe geef je een tantra massage

Tantra massage

Een tantra massage is een sensuele massage waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd, inclusief de intieme delen, met als doen om de intimiteit tussen 2 mensen te vergroten. Het doel is om je seksuele energie te ontwaken, om de intimiteit tussen jou en je partner te vergroten en om meer mindful te zijn over je lichaam en het plezier wat je samen kunt hebben. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tantra massage en hoe je een tantra massage aan je partner kunt geven. 

Wat is een tantra massage?
Tantra massage is een techniek binnen de neotantra, een moderne westerse stroming wat zijn origine kent in het Hindu. Volgens Tara Suwinyattichaiporn, professor aan California State University is tantra massage is een erotische massage met als doel om te ontspannen en om de connectie tussen twee mensen te vergroten terwijl de focus op de erogene zones ligt. 

In tegenstelling tot de meeste andere massages kent tantra massage spirituele elementen zoals mindfulness, oogcontact en ademhalingstechnieken. Tijdens een tantra massage worden ook de intieme delen gemasseerd, maar het doel is niet om een orgasme te krijgen. Het is zeker mogelijk om een orgasme te krijgen tijdens de massage, maar de focus ligt op het geven en ontvangen van plezier van je partner.

> Tantra wat is het? Tips en oefeningen

Dit is hoe je een tantra massage geeft:

 • Zorg voor een comfortable omgeving met gedimde lichten en ontspannende muziek.
 • Je partner trekt zijn of haar kleding uit en jij kunt bepalen of je zelf je kleding aanhoudt of uittrekt. 
 • Terwijl jullie oogcontact houden ademen jullie samen 5 keer diep in en uit.
 • Pak een natuurlijke massageolie zoals kokosolie en maak dit warm in je handen. 
 • Terwijl je partner of zijn of haar rug ligt begin je met het masseren van de rug, nek en oren.
 • Laar je partner zich omdraaien en masseer zijn of haar hele lichaam, inclusief de borst, buik armen en benen.
 • Vervolgens masseer je binnenkant van de dijen terwijl je langzaam richting de intieme delen masseert. 
 • Gaan nu verder met de erogene zones van je partner, dus kunnen de borsten, vulva, billen, ballen en penis zijn. 
 • Communiceer met je partner of wat goed voelt. Als er een bepaalde plek is die je partner heel fijn vindt en opgewonden van raakt dan focus je op die plek.
 • Als je partner een orgasme krijgt dan blijf je nog een paar minuten masseren tot hij of zij tot rust komt. Als je partner geen orgasme krijgt help je hem of haar ook om weer helemaal ontspannen te worden.
 • Dit hele proces kan langer dan een uur duren, afhankelijk van wat jij en je partner lekker vinden. Wees geduldig en blijf communiceren. Het is de bedoeling dat dit een rustige en ontspannende gebeurtenis is. 

Naast dat een tantra massage heel lekker is, heeft een het ook andere voordelen:

1 Het helpt om de sleur te doorbreken. Als je al lange tijd samen bent is helemaal niet gek dat de sleur in je relatie en seksleven sluipt. Maar een tantra massage of tantra seks kan deze sleur zeker doorbreken. Als jullie focussen op wat goed voelt in plaats van op het krijgen van een orgasme kun je nieuwe manieren ontdekken waarop je elkaar kunt plezieren.

-> 6 oefeningen om de tantrische seksgodin in jezelf los te maken

2 Het verhoogt de intimiteit en connectie met je partner. Tijd voor elkaar vrij maken om je op elkaar te focussen kan je zeker helpen om je dichter bij elkaar te komen. Een tantra massage behelst alles wat je vaak zoekt tijdens de seks: connectie, ontspanning, opwinding en intimiteit. 

3 Omdat je tijdens een tantra massage steeds aandacht hebt voor het seksuele plezier en de sensaties en emoties van je lichaam verhoog je tijdens een tantra massage je seksuele mindfulness. Onderzoek toont aan dat wanneer je seksueel meer mindful bent je over het algemeen meer tevreden bent over je relatie en je seksleven. 

4 Tantra massage kan ook voor dezelfde gezondheidsvoordelen zorgen als andere massagetechnieken. Zoals het verbeteren van de circulatie, het verlagen van de bloeddruk en het boosten van je immuunsysteem. 

Tantra massage is zeker iets om samen je partner te proberen. Het kan helpen om de connectie tussen jullie te verbeteren en nog meer kanten van elkaar te ontdekken. Een tantra massage werkt het beste als jullie tijdens de massage met elkaar blijven communiceren. Alle tijd neemt jullie meer focussen op de ervaring dan op het krijgen van een orgasme. 

-> Tantra adviezen voor het gelijktijdig krijgen van een orgasme