Relaties

6 oefeningen om de tantrische seksgodin in jezelf wakker te maken

6 oefeningen om de tantrische seksgodin in jezelf wakker te maken

Als je denkt aan tantrische seks of tantra dan denk je al snel aan alle moeilijke seksuele standjes die je in de Kama Sutra ziet. Veel mensen denken dat tantra alleen over seks gaat.

En ja seksualiteit is een onderdeel van de Tantra, want Tantra is liefde, Tantra is leven. Dus seksualiteit valt ook onder deze brede categorie. Tantra is liefde. Het is connectie, in het nu zijn met jezelf en je partner. Tantra combineert seksualiteit met spiritualiteit.

> Wat is tantra en hoe doe je het

Door de Tantra te ontdekken kun je loskomen van schaamte, schuldgevoel en onderdrukking – dingen die onze samenleving aan seks heeft verbonden. Maar hoe wordt je dan een tantrische seksgodin? Tantra in je leven brengen betekent, meer liefde in je leven brengen. Volg onderstaande tips om je tantrische seksgodin te laten ontwaken:

1 Denk aan seks als een heilig ritueel
Verschuif je perceptie van ‘het hebben van seks’ naar ‘het bedrijven van de liefde’. Zie je slaapkamer als een tempel. Doe kaarsen aan en creëer een mooie, sensuele plek.

2 Mediteer en zorg voor intenties voordat je de liefde gaat bedrijven
Voordat je de liefde gaat bedrijven neem je de tijd om samen te mediteren terwijl je tegenover elkaar zit. Beeld je in dat zich een energie om zowel jullie individueel als om jullie samen vormt. En zorg ervoor dat jullie je intenties delen voor jullie relatie. Wat zijn jullie doelen individueel en samen voor jullie relatie? Intenties kunnen zijn: Ik blijf van je houden, Ik blijf je aantrekkelijk vinden etc.

3 Committeer je aanwezigheid
Door je voor 100% te committeren aan het nu en aan elkaar maken jullie ruimte voor echte gevoelens, kwetsbaarheid en eerlijkheid. Wees niet bang om eerlijk te zijn over hoe jij je echt voelt.

Check je lichaam. Wat wil je lichaam? Blijf constant voelen.

Voor vrouwen betekent dit: als je vagina nog niet nat is dan is dit een teken dat je lichaam er nog niet klaar voor is om te ontvangen. Lieg niet tegen jezelf en ga niet in tegen de natuurlijke signalen van je lichaam.

4 Geef je partner een Tantrische massage
Neem de tijd om elkaar te masseren en om elkaars lichaam te aanbidden. Haast je niet. Gebruik diepe, langzame en bewuste bewegingen tijdens je massage.

5 Mannen: Leer hoe je je zaad kunt tegenhouden
Alle oude Tantrische tradities moedigen mannen aan om hun zaad tegen te houden. Spiritueel zorgt dit ervoor dat de energie terugstroomt naar het lichaam tijdens een orgasme. Dit zorgt ervoor dat een man juist zich juist energiek in plaats van uitgeput voelt na de seks. Mannen voelen zich als resultaat gefocust, helder en in het nu. Plus ze kunnen op deze manier voor uren achtereen de liefde bedrijven.

6 Gooi alle verwachtingen de deur uit
De gouden regel is om nooit een doel in je hoofd te hebben. Doel georiënteerde seks (om een orgasme te bereiken) zal jullie beiden teleurgesteld en verder van elkaar laten voelen als dit niet lukt. Zoals in het echte leven: als je bepaalde verwachtingen hebt dan mis je wat zich recht voor je neus afspeelt. Committeer je aan het verdiepen van jullie band en connectie in plaats van aan het bereiken van een orgasme. En zodra je deze mentale verandering hebt gemaakt zal je orgasme zich op een natuurlijke wijze aandringen, onverwacht en zeer intens.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Mindbodygreen.com