Introvert

10 dingen waar je als introvert blij van wordt

10 dingen waar introverte mensen blij van worden

Als introvert heb je andere dingen nodig dan als extravert. Introverte mensen zijn niet altijd in voor weer een nieuw feestje en ze hebben niet altijd behoefte aan mensen of entertainment. De meeste avonden vinden ze het heerlijk om thuis te blijven, een boek te lezen of een film te kijken. Als introvert word je vaak niet blij van drukke feestjes, volgeladen schema’s en harde geluiden.

Waar je als introvert wel blij van wordt?

1 Tijd om bij te komen na een drukke dag
Introverte mensen zijn heel gevoelig voor prikkels en verwerken informatie diep. Tijd nemen om bij te komen geeft ze de kans om de drukke dag die achter ze ligt te verwerken. Zodat ze tot rust kunnen komen en zich langzaam aan weer comfortabel en energiek voelen.

-> 6 dingen die je nog niet wist over introvert zijn

2 Betekenisvolle gesprekken
Gesprekken die alleen over het weer gaan zijn voor introverte mensen niet genoeg. Ze hebben meer nodig, ze hebben diepgang nodig. Natuurlijk hoeft niet elk gesprek diep te zijn, maar ze hebben het wel nodig om af en toe meer diepgang aan een gesprek te geven.

3 Comfortabele stiltes
Introverte mensen hebben ook mensen in hun leven nodig die tevreden en comfortabel zijn met stiltes. Mensen die in dezelfde ruimte met ze willen zitten waarbij ieder zijn eigen ding doet. Mensen die niet nerveus proberen om de stiltes op te vullen met geklets. Introverte mensen begrijpen dat stilte heel mooi kan zijn.

4  Tijd om aan hun hobby’s en interesses te besteden
Het lezen van boeken, opknappen van oude auto’s, wandelen, tuinieren, schilderen, koken of schrijven. Het uitoefenen van hun hobby’s is voor introverte mensen een manier om op te laden en om hun gedachtes op een rijtje te krijgen.

-> Waarom introverte mensen zich vaak een buitenstaander voelen

5 Een rustig plek voor hen alleen
Voor de meeste introverten is dit vooral een droom, maar een kamer voor hen alleen zou heerlijk zijn. Een ruimte om alleen te zijn, waarbij de deuren dicht kunnen om zo de wereld even buiten te sluiten. Zo’n ruimte doet voor introverte mensen wonderen voor hun energielevels. Af en toe echt alleen zijn is een enorme luxe voor introverte mensen.

6 Tijd om na te denken voordat ze reageren
Er is bijna niets stressvoller dan een ongeduldige collega, baas of partner die voor je staat en die direct een antwoordt eist. Voor extraverte mensen is het makkelijk om een antwoord te formuleren. Maar niet voor introverte mensen, vooral onder druk is het lastig om de juiste woorden te vinden. Daarom is het zo heerlijk als ze de tijd krijgen om in alle rust een antwoord te formuleren.

-> 15 dingen waar introverte personen super goed in zijn

7 Vrienden die begrijpen dat ze soms het liefst thuis willen blijven
Introverte mensen gaan niet naar elk feestje of evenement. Ze vinden het leuk om te socializen, maar het moet wel gedoseerd. Want als ze te veel doen dan zijn ze direct door hun energie voorraad heen. Daarom hebben ze vrienden nodig die begrijpen dat ze niet bij elk feestje aanwezig zijn.

8 Betekenisvol werk
Veel introverte mensen willen een baan die meer is dan alleen een salarisstrook. Natuurlijk moeten zij ook de rekeningen betalen. Ze willen weten dat ze een (klein) verschil kunnen maken in de levens van andere mensen.

9 Toestemming om zichzelf soms niet uit te leggen
Er zijn tijden dat ze gewoon geen woorden hebben. Soms voelen ze iets sterk maar kunnen ze het gewoon niet verwoorden. Geef ze de tijd en heb geduld en dan zal de introvert vanzelf de woorden vinden.

-> 13 tegenstrijdige kenmerken van een echte introvert

10 De tijd en de ruimte om ongestoord door te werken
Het is geen geheim dat ze hun werk het beste uitvoeren als ze alleen werken. Helaas zijn onze klaslokalen en kantoren daar vaak niet op ingericht. Vaak komen ze dan ook extra vroeg om zo even in alle rust te kunnen werken. Ze zouden het heerlijk vinden om ergens ongestoord in alle rust te kunnen werken.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Ook interessant: 15 eigenschappen van hooggevoelige mensen

Bron introvertdear.com foto hellofashionblog.com