Introvert

15 dingen waar introverte mensen super goed in zijn 

15 dingen waar introverte mensen super goed in zijn

Volgens onderzoek is 50% van de bevolking introvert. Dit betekent dat in deze zeer extraverte wereld de helft van de mensen dus introvert is. Introverte mensen krijgen hun energie vanuit zichzelf, de natuur, hun hobbies en vaak niet van andere mensen. Ze hebben tijd nodig om op te laden, maar dit betekent niet dat ze het niet leuk vinden om in de buurt van andere mensen te zijn. Introverte persoonlijkheden houden van mensen, maar ze vinden het simpelweg ook fijn om alleen te zijn.

Onderstaand zie 15 dingen waar introverte mensen super goed in zijn:

1 Geconcentreerd luisteren tijdens een conversatie
Introverte personen zijn oprecht geïnteresseerd in wat anderen te zeggen hebben en zijn daarom volledig geconcentreerd op het gesprek. Ze horen je niet alleen aan, ze stellen vragen, kijken je aan en denken na over hun reactie. Ze praten minder dan ze luisteren, maar dit zorgt er ook voor dat dit hele prettige gesprekspartners zijn.

2 In contact staan met hun eigen gevoel
Introverte mensen zijn zeer intuïtief en zijn zich zeer bewust van hun emoties. Ze hebben totaal geen problemen om afspraken af te zeggen of hun plannen te wijzigen als ze merken dat ze het even niet aankunnen. Ze hebben geleerd om te luisteren naar hun lichaam en gevoel. Ze schamen zich hier ook niet voor. Dit is gewoon hun manier van leven.

3 Ze zijn zich bewust van hun omgeving
Buiten dat ze ten allen tijden goede zelfkennis hebben kunnen introverte mensen ook andere mensen lezen als een open boek. Ze hebben een geheimzinnige gave om te voelen wat andere mensen voelen en kunnen hierdoor ook heel goed meeleven met anderen.

4 De tijd nemen voor zichzelf
Introverte mensen nemen vaak een dag of twee per week de tijd om even bij te komen en zichzelf helemaal in de watten te leggen. Ze verontschuldigen zich niet wanneer zij zichzelf even op nummer 1 zetten. Ze weten namelijk dat dit noodzakelijk is in de hectische wereld van tegenwoordig.

5 Het hebben van een goede relatie met zichzelf
Introverte mensen krijgen energie van alleen zijn, dit geeft ze voldoende tijd om zichzelf goed te leren kennen. Ze worstelen soms misschien met hun eigenwaarde, maar aan het eind van de dag weten ze dat de relatie die ze met zichzelf hebben enorm belangrijk is. Daarom proberen ze deze relatie zo goed mogelijk te houden.

6 Het zijn echte dierenvrienden
Introverte mensen houden van dieren, zeer waarschijnlijk vanwege 2 redenen. 1 Dieren praten niet, wat ze een stuk makkelijker maakt in de omgang in tegenstelling tot sommige mensen. 2 Ze zijn knuffelbaar en pluizig, hier kunnen introverte personen steun en comfort uit halen.

7 Zijn goed in echte gesprekken
Als je over koetjes en kalfjes wilt praten ben je bij een introvert persoon aan het verkeerde adres. Dit is zeker niet zijn of haar sterkste punt. Introverte mensen voelen zich een stuk beter wanneer ze met andere mensen een diepere band kunnen creëren. Je zal je dus in hun buurt niet snel vervelen.

8 Ze denken na voordat ze wat zeggen
Ze denken echt goed na voordat ze iets zeggen, ze zullen eerst alle anderen laten uitpraten alvorens een reactie te geven. Dit is de reden dat sommige mensen denken dat introverte mensen niet zulke goede gesprekspartners zijn, dit omdat het altijd een stuk langer duurt voordat ze een reactie kunnen geven. Wat mensen vergeten is dat introverte mensen juist heel goed nadenken en niet zomaar iets zeggen en met een weloverwogen reactie willen komen.

9 Ze realiseren de kracht van het die het geeft van tijd doorbrengen in de natuur
Introverte personen houden van de natuur – hier kunnen ze ontsnappen uit het lawaai en de chaos van het hedendaagse leven en even de tijd nemen om tot zichzelf te komen. Ze hoeven even niet te denken aan het voeren van gesprekken, drukke feestjes te bezoeken of andere dingen te doen waardoor ze uit hun comfort zone moeten stappen. Ze kunnen gewoon even zijn wie ze zijn en ze realiseren zich heel goed hoe belangrijk dit is.

10 Ze zijn niet bang om creatief aan de slag te gaan
Introverte personen zijn van nature creatievelingen. Ze hebben een connectie met kunst, lezen en alle andere dingen waar iemand een grote verbeelding voor nodig heeft. Terwijl sommigen meer leunen richting de wetenschappelijke kant van het leven, kunnen ze ook een belangrijke rol spelen in de samenleving.

11 Zoeken in zichzelf naar antwoorden
Introverte personen kijken niet naar anderen om achter de antwoorden te komen voor de vragen des levens, dit omdat ze al weten dat ze alleen in hun eigen hart de antwoorden gaan vinden die ze zoeken.

12 Ze weten precies wanneer ze wel en wanneer ze niet sociaal willen zijn
Aangezien introverten enorm met zichzelf en met hun emoties in contact zijn weten ze precies wanneer hun lichaam en geest hen iets aangeeft. Ze weten waneer het tijd is om op te stappen bij een feestje of wanneer ze lekker een avondje helemaal niets moeten doen.

14 Het weekend gebruiken om weer helemaal op te laden.
In tegenstelling tot extraverte personen die hun hele weekend volplannen met activiteiten, gebruiken introverte personen het weekend om zichzelf weer op te laden voor de week die gaat komen. Op deze manier kunnen ze heerlijk uitgerust aan de week beginnen en voelen ze zich herboren.

15 Weten wat ze wel en wat ze niet kunnen doen
Wanneer introverte personen een activiteit plannen zorgen ze er meestal voor dat ze de dagen erna weer vrijhouden om zichzelf veel helemaal op te laden. Dit betekent niet dat ze niet sociaal zijn. Ze hebben gewoon meer me-time nodig dan de meeste andere mensen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?