Zelfliefde

Houd van jezelf zodat je niet van anderen afhankelijk bent om dit te doen

Houd van jezelf zodat je niet van anderen afhankelijk bent om dit te doen

Van jezelf houden vind ik altijd zo’n vaag begrip. Wat is nou van jezelf houden? Voor mij betekent het: jezelf volledig accepteren en zijn wie je bent. Weten dat je goed genoeg bent als je jezelf bent. Weten dat je ook op de dagen dat je die hele zak chips hebt leeggegeten (terwijl je je had voorgenomen om dit niet te doen) goed genoeg bent. Weten dat je ook op het strand met je cellulitis en je zachte buik absoluut goed genoeg bent. 

Jij bent ook in staat om van jezelf te houden, want als iemand haar eigen liefde verdient dan ben jij het wel – jij verdient de liefde die je zo gul aan anderen geeft.

-> 3 manieren om zelfkritiek om te zetten naar zelfliefde 

Jij mag volledig zijn wie je bent, en niemand en vooral jijzelf niet, zou je een ongemakkelijk gevoel mogen geven. Jij mag ruimte innemen in dit leven en je niet schamen voor wie je bent. Liefde kent geen grenzen en jij mag grenzeloos van jezelf houden, moet zelfs grenzeloos van jezelf houden. Want je bent sterk, slim en moedig. Je bent zo veel meer waard dan je denkt. 

Van jezelf houden is echt niet altijd makkelijk. Zelfs mensen die zichzelf volledig hebben geaccepteerd en dus van zichzelf houden hebben dagen dat het minder gaat. Iedereen weet hoe het voelt om je ongemakkelijk en onzeker over jezelf te voelen. Zelfliefde is een uitdaging, maar wel eentje die het dubbel en dwars waard is. 

-> Zelfliefde in actie; zo zorg je echt voor jezelf

Houd daarom zo veel van jezelf dat je niet meer op zoek hoeft te gaan naar liefde die uit giftige plekken komt. Houd genoeg van jezelf zodat jij jezelf niet toestaat om terug te gaan naar slechte relaties en houd genoeg van jezelf om jezelf niet in situaties te manoeuvreren die slecht voor je zijn. Houd genoeg van jezelf om het respect van je verdient te eisen van de mensen om je heen. 

Het is zo makkelijk om naar anderen te kijken voor waardering, zelfs naar mensen waar je eigenlijk niets om geeft, maar dan heb je in ieder gevoel de goedkeuring of waardering van iemand. Maar jij bent de enige die echt weet wat het beste voor jou is en je zou de tijd moeten nemen om jezelf goed te leren kennen. Loop niet weg van jezelf, nee houd zelfs van de delen waar je normaal voor weg zou rennen, want ook deze delen maken je wie je bent. 

-> Zelfliefde is de beste vorm van jezelf helen

Niemand is perfect, iedereen is wel eens onzeker. Maar begrijp dat zelfliefde niet egoïstisch is, het is noodzakelijk en belangrijk. Jij verdient liefde en acceptatie, vooral dit van jezelf. Jij bent meer dan goed genoeg zoals je bent, dus houd van jezelf, dit verdien je. Jij bent in staat om de liefde waar je zo naar op zoek bent aan jezelf te geven. 

-> Zelfliefde is de beste vorm van jezelf helen

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?