Geluk

Vandaag kies ik voor mezelf

Vandaag kies ik voor mezelf

Vandaag ga ik niet nadenken over hoe het met anderen gaat. Vandaag ga ik de tijd die ik daar normaal aan besteed aan mezelf besteden. Ik ga nadenken over wat goed voor mij is, wat ik wil bereiken en wie ik wil zijn.

Vandaag zeg ik, met respect voor mijn omgeving, wat ik vind, zonder rekening te houden met de gevoelens of reacties van iedereen om me heen.  Ik ga niet mijn best doen om iedereen om me heen tevreden te houden, ik ga mezelf tevreden houden! Ik hoef niet bij iedereen een glimlach op het gezicht te toveren, vandaag tover ik een glimlach op mijn eigen gezicht.

Ik doe de kleding aan die ik wil. Ik gebruik de make-up die ik mooi vind of ik gebruik juist helmaal niets, maar ik doe in ieder geval wat ik wil. Vandaag doe ik alles voor mij en laat ik me door niemand beïnvloeden.

Vandaag ga ik mezelf helen en laat ik de zware gedachtes in mijn hoofd los. Ik ga sporten of een wandeling maken. Ik ga genieten van de kleine dingen, genieten van de tijd die ik aan mezelf besteed.

Want het begint bij de eerste dag, het begint bij het simpele besluit om niet meer voor anderen te leven. Om het heft in eigen hand te nemen en om te doen wat mij gelukkig maakt, in plaats om te doen waarvan ik denk dat het anderen gelukkig maakt. 

Het is makkelijk om steeds weer de behoeftes van anderen op de eerste plek te zetten, want het voelt fijn als anderen dankbaar zijn. Als ze glimlachen en tevreden zijn. Veel makkelijker dan voor jezelf opkomen, makkelijker dan tegen mensen ingaan en makkelijker dan te zijn wie je wilt zijn en hierdoor soms mensen teleur te moeten stellen. 

Maar niet genoeg aan jezelf denken zuigt je leeg, het zuigt alle energie uit je en het laat je leeg en teleurgesteld achter. Dus vandaag kies ik voor mezelf. Vandaag is misschien maar één dag, maar voor mij is het meer dan dat. Het is het begin van het besluit om voor mezelf te kiezen. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?