Bewegen Gezond gewicht Gezondheid

8 dingen die gezonde en fitte mensen anders doen

Is dit de makkelijkste manier om gewicht te verliezen

1 Gezonde en fitte mensen geloven dat bewegen nodig is
Zij geloven dat beweging nodig is om een gezond, fit en krachtig leven te leiden. Sporten kan soms lastig zijn maar als je het ziet als iets wat je wel of niet kunt doen dan neig je als snel naar ‘niet’. Probeer het daarom te zien als iets wat er bij hoort om een gezond en fijn leven te leiden. Je zorgt voor jezelf door je lichaam te voeden, door te slapen en ook door te bewegen.

2 Gezonde en fitte mensen plannen wanneer ze sporten
Zij laten sporten niet aan het toeval over, ze plannen hun workouts net zoals elke andere belangrijke  afspraak. Als ze een sportafspraak missen dan halen ze deze in.  Het leven is onvoorspelbaar maar je sportritme is dit niet. Planning is belangrijk wanneer jij je sportroutine wilt vasthouden. En wanneer iets een routine wordt dan doe je het makkelijker zonder er bij na te denken.

3 Gezonde en fitte mensen hebben doorzettingsvermogen
Ze hebben discipline en geven niet zomaar op. Ze kijken naar de lange termijn en begrijpen dat resultaten niet binnen een dag komen. Ze zetten door ook als ze weten dat ze pas over een lange tijd resultaat zien. Want ze weten dat het goed is voor hun lichaam.

4 Gezonde en fitte mensen zijn niet wispelturig als het om sporten gaat
Wispelturige mensen doen een sport nooit langer dan de eerste introductielessen (en begrijpen niet waarom ze maar geen resultaat zien). Fitte mensen zetten door, ook als ze er in het begin niet goed in zijn. Laat je ego los en en sta open voor een nieuwe ervaring en leer.

5 Gezonde en fitte mensen hoeven niet op te scheppen
Ze vertellen je niet hoe vaak ze zichzelf kunnen opdrukken of hoeveel kilometer ze dit weekend weer hebben gerend. Ze zeggen niet tegen hun vrienden dat zij hetzelfde moeten doen. Een gezond lichaam, een stralende huid en een sterke geestelijke gezondheid zijn al genoeg beloning.

6 Gezonde en fitte mensen houden van eten
Ze zijn niet op ‘dieet’ of aan de lijn. Nee ze eten voedsel waarvan ze weten dat dit goed voor ze is. Ze proberen voedsel wat schadelijk voor hun lichaam is te vermijden, maar af en toe genieten ze er met mate van. Ze gebruiken beweging en niet voedsel om van een stress af te komen.

7 Gezonde en fitte mensen slapen
Gebrek aan slaap is slecht voor je metabolisme, je stemming en het vertroebelt je geest. Omdat ze sporten raken ze de stress kwijt die ze anders ’s nachts wakker kunnen houden. Als ze een zware dag hebben gehad nemen ze een ontspannend bad of doen ze mee aan een yogaklas. Rust is net zo belangrijk voor het lichaam als beweging, alles in balans.

8 Gezonde en fitte mensen zorgen voor zichzelf
Zij eten soms te veel en ze drinken ook soms te veel. Ze genieten hiervan maar doen het de volgende dag weer anders. Daarnaast zien ze voedsel niet als beloning. Ze belonen zichzelf op andere manieren, door bijvoorbeeld een goed boek te lezen of een lekkere massage te nemen.